blok-oranje-rood

FC Zutphen (zat) 2 sluit seizoen af met 3-1 winst

blok-oranje-rood

Voor beide teams, zowel FC Zutphen 2 als Oranje Nassau 3, stond er vandaag niets meer op het spel. Dat was te zien want FC Zutphen ging vandaag mee in het niveau van Oranje Nassau. Een tegenstander die op de 1 na laatste plek staat. Met het gelijke spel vorige week van FC Zutphen tegen De Esch, die op de 2 na laatste plek staat, werd de 4e plaats, wat recht geeft op een plek in de nacompetitie, toen al uit handen gegeven.

1e helft

  • 4e min. De 1e kans in de wedstrijd is zelfs voor ON. Een doorbraak dwars door het centrum. De spits komt vrij voor keeper Ivan maar deze redt uitstekend.
  • 10e min. De 1e kans voor FC Zutphen. Na goed storen van Marnix komt Max in balbezit. Zijn inzet wordt net voor de doellijn gered, keeper al gepasseerd.
  • 14e min. aanval over rechts. Rutger stuurt Khen diep. Zijn lage voorzet wordt bekeken in de lage hoek geschoven door Teun maar ook zijn inzet wordt gestopt.
  • 22e min. een overtreding op Teun rand 16 meter midden voor het doel. Toegekende vrije trap wordt genomen door Jort. Prima ingeschoten maar weer wordt de inzet gekeerd door een uitstekende keeper van ON.

Ruststand 0-0

Ook ON komt regelmatig in de gelegenheid om de score te openen maar ook zij weten het net niet te vinden waardoor de 0-0 stand op het scorebord, voorlopig blijft staan.

Khen scoort 2x

52e min. FC Zutphen kiest steeds meer de aanval en wil de wedstrijd naar zich toe trekken. Een aanval over rechts opgezet door Jort, via Hugo komt de bal bij Steye. Zijn hoge voorzet komt bij de ingelopen Khen die met een perfecte kopbal in de kruising de openingstreffer laat noteren 0-1. Vijf minuten later lijkt de wedstrijd beslist. Opnieuw een aanval over rechts. Een te hoge voorzet van Matthijs gaat over iedereen heen en komt aan de linker kant bij Steye. Diens voorzet bereikt Khen die opnieuw doeltreffend afrond 0-2.

Oranje Nassau scoort 1-2

65e min. scoort ON de 1-2 en brengt de spanning terug in de wedstrijd. Slecht uitverdedigen lijdt tot de aansluittreffer.

Schot Teun

75e min. aanval aan de rechterkant opgezet door Valentijn die Khen de diepte in stuurt. Hij haalt de achterlijn en zijn lage voorzet op de 16 meter komt bij Teun. Zijn inzet wordt net over de lat getikt waardoor de wedstrijd nog niet beslist is.

Bas scoort 1-3

De afscheid nemende trainer Hillebrand laat de laatste 15 min. verdediger Bas Jansen invallen en als gelegenheidsspits opereren en dat werpt zijn vruchten af. In de 90e min. is het Teun die aan de basis staat. Zijn steekpass komt bij Bas die vrij voor de keeper opduikt. Als een ervaren spits schiet hij de bal strak in de verre hoek en laat de keeper volkomen kansloos: 1-3 eindstand.

Nabeschouwing

Na afloop van de wedstrijd is er nog een woordje van Bas namens de selectie voor trainer Hillebrand, die afscheid neemt en teammanager / verslaggever Janssen. Beiden worden bedankt voor bewezen diensten. Trainer Hillebrand gaat bij een andere club aan de slag.

Opstelling: Ivan Nijland (k), Joran van der Kamp (45.Valentijn Roters), Jort Bleumink (c), Rutger Groters (36. Matthijs van de Meulen), Steye Kleijzen, Max Oostendorp, Teun Isselman, Marnix Marsman (75. Bas Jansen), Khen Bakkerweerd, Hugo Groters, Tycho Bloemen.

Balbezit : FC Zutphen 50% / Oranje Nassau 50%

Grensrechters : Nils Vos / Camiel a Campo

Verslaggever: Jos Janssen

Vind ik leuk 0