blok-oranje-rood

FC Zutphen (zat) 2 naar promotie competitie

blok-oranje-rood

Ons aller tweede speelt vandaag een belangrijke wedstrijd tegen ESA 2 dat slechts 2 punten minder heeft. Een gelijkspel is voldoende voor plaatsing voor de promotie competitie. Bij een nederlaag is men afhankelijk van de uitslag van AVW 3 tegen Helios 2. FC Zutphen heeft een beter doelsaldo. Bij verlies met 1 doelpunt verschil, dan zal AVW 3 met 7 doelpunten verschil moeten winnen.

De 1e helft

FC Zutphen begint aarzelend aan de wedstrijd. Daar men aan gelijkspel voldoende heeft weet men niet goed hoe dit aan te pakken. Voor ESA is het duidelijk, zij moeten winnen en met die instelling beginnen zij en trekken in het begin de wedstrijd naar zich toe. Binnen 7 min. forceren zij al 2 corners op rij en bij de 2e is het meteen al raak. Bij de 2e paal wordt niet goed gedekt en kan de bal binnen gewerkt worden 1-0. Daarna komt de wedstrijd langzaam in evenwicht. Het spel gaat over en weer. Eerst een afstandsschot van Thijmen die maar net over de lat gaat. 12e min. een schot van ESA, keeper Siem is verslagen maar de paal brengt redding. Aan de andere kant schiet Aland hard tegen de paal. In de 30e min. een kans van Marnix maar de keeper kan de bal tot corner verwerken. Ruststand 1-0.

De 2e helft

55e min. een corner voor ESA die bij de 1e paal ongelukkig met het hoofd wordt verlengd door Sten. Keeper Siem is kansloos en de bal verdwijnt in de kruising, eigen doelpunt 2-0. Nu moet FC Zutphen komen en dat doet het ook. Het heeft een groot veld overwicht. ESA wordt vast gezet op eigen helft en komt er niet meer uit. Zij proberen de voorsprong over de streep te trekken.

Jort scoort 2-1

Elk doelpunt kan beslissend zijn voor kwalificatie voor de promotie competitie. FC Zutphen zet alles op alles en in de 85e min. een corner van Thijmen. Bij de 2e paal wordt de bal binnen gekopt door Jort: 2-1, tevens de eindstand.

Nabeschouwing

Door het verlies van FC Zutphen met slechts 1 doelpunt verschil, zal AVW met 7 doelpunten verschil moeten winnen. Die wedstrijd is later begonnen en met nog 10 min. te spelen is de stand daar 6-1 voor AVW. Het worden spannende minuten voor Ons Aller Tweede want het verdere scoreverloop verliep als volgt:

80e min. 6-1
82e min. 7-1
84e min. 7-2
86e min. 7-3
88e min. 8-3
92e min. Eindstand 8-3

Hiermee heeft FC Zutphen 2 zich ondanks verlies dus toch nog geplaatst voor de promotie competitie. Gefeliciteerd boys, doelstelling bereikt.

Opstelling: Siem Isselman (k), Tim Scholten (80. Valentijn Roters), Jort Bleumink, Tycho Bloemen, Aland Kader, Steye Kleijzen, Marnix Marsman, Ivan Staring (45. Max Oostendorp,) Thijmen Veen, Sten Kamerman, Sandro Bruil.

Balbezit 1e helft : FC Zutphen 55% / ESA 45%
Balbezit 2e helft : FC Zutphen 65% / ESA 35%

  • Corners : FC Zutphen 9 / ESA 7
  • Grensrechter : Joran van der Kamp
  • Verslaggever : Jos Janssen
Vind ik leuk 3