FC Zutphen (zat) 2 medekoploper na winst op Sp Teuge 2

In de week voorafgaand aan dit duel werd de toeschouwer een Super Saturday beloofd op het hoofdveld van Sportpark ‘t Meijerink. Ons aller tweede zou de voorwedstrijd zijn van de topper van het 1e elftal. De toeschouwer kwam bedrogen uit want de wedstrijd van het 2e werd op voor ons onverklaarbare wijze verplaatst naar veld 2.

De 1e helft

Ondanks dat het veld slecht bespeelbaar was en een harde wind over het veld trok speelde het 2e een goede 1e helft waarin gezien de kansenverhouding het verschil gemaakt had moeten worden. Daarentegen ging het zelfs met een achterstand 0-1 de rust in.

Nils treft de paal

10e min. Nando veroverd de bal centraal achterin en levert in bij Joran die met een geweldige lange crosspass Nils, op rechts, de diepte in stuurt. Zijn snoeiharde inzet ziet het voltallige publiek uiteen spatten op de kruising.

Camiel schiet 2x over

16e min. weer een aanval over rechts nu opgezet door Tom. Ditmaal wordt Max, die goed gebruik maakt van zijn snelheid, de diepte ingestuurd. Zijn voorzet wordt door Camiel maar net over de deklat geschoten. Paar minuten later soortgelijke aanval over rechts. Aan de basis staat nu Hugo. Voorzet Nils en Camiel schiet maar net over de ballenvanger.

Vrije trap Joran

25e min. Op de rand van de 16 meter. De zoveelste vrije trap na een forse overtreding op Steije. Joran achter de bal. Ondanks zijn goede traptechniek verdwijnt ook zijn inzet, Teuge geholpen door de harde wind, over de lat. Zo zet FC Zutphen het grote veldoverwicht en aantal kansen niet om in doelpunten.

Teuge scoort 0-1

43e min. Het gevaar van een succesvolle counter ligt op de loer. Op slag van rust komt Teuge volledig tegen de verhouding in op een voorsprong. FC Zutphen speelt met teveel mensen voor de bal, gezien het grote veldoverwicht wel begrijpelijk. Aanval over rechts, voorzet wordt ingekopt door de volledig vrijstaande spits. Ruststand 0-1.

De 2e helft

Gedwongen door deze tegenslag zet FC Zutphen de tegenstander nog meer onder druk. Teuge komt het eerste half uur van de 2e helft niet meer over de middenlijn. Het zet een groene muur op rond de 16 meter en beperkt zich geheel tot het verdedigen van de voorsprong. Hierdoor creëert FC Zutphen nog maar weinig echte kansen.

Papa Bas vervangt Hugo

60e min. komt Bas het veld in en vervangt Hugo. Als kersverse vader mag hij zijn eerste minuten maken in ons aller tweede.

Joran scoort 1-1

65e min. Nadat eerst nog een doelpunt van Sten wordt afgekeurd, de VAR ziet een handsbal, is het nu eindelijk wel raak. Voor Max gevaarlijk kan worden verwerkt de verdediger de bal tot corner, deze wordt genomen door Steije. De voorzet wordt snoeihard binnen gekopt door Joran 1-1.

Penalty Sten 2-1

85e min. Op de hoek van de 16 meter zware overtreding op Sten. De genomen vrije trap wordt met de hand weggewerkt waardoor de scheidsrechter naar de penaltystip wijst. De toegewezen strafschop wordt resoluut door Sten zelf laag en hard in de hoek binnen geschoten. Keeper duikt naar de andere hoek 2-1.

Teuge probeert wat

Laatste 5 minuten kruipt Teuge eindelijk uit zijn schulp en probeert tevergeefs nog wat te forceren. Een hectische slotfase breekt aan maar levert Teuge niets op. Al met al gezien de kansen verhouding, percentage balbezit en getoonde spel een verdiende en belangrijke overwinning.

Opstelling: Ivan Nijland (k), Tycho Bloemen, Nils Vos (40. Rutger Groters), Sten Kamerman, Steije Kleijzen, Nando Bleumink, Camiel a Campo (82. Matthijs vd Meulen), Max Oostendorp, Joran vd Kamp (c), Tom Wijnhoven, Hugo Groters (65. Bas Jansen).

Geel: Tycho Bloemen.
Balbezit: FC Zutphen 77% / Teuge 23%
Verslaggever: Jos Janssen