FC Zutphen (zat) 2 herpakt zich in 2e helft tegen De Bataven 2

Ons aller tweede heeft wat goed te maken. De laatste 3 wedstrijden pakte het slechts 1 punt en kelderde het van de 2e naar de 6e plek op de ranglijst. Wil het dit seizoen nog wat bereiken en de competitie niet als een nachtkaars uit laten gaan dan zal er vandaag van de rode lantaarndrager De Bataven 2 moeten winnen om nog aanspraak te kunnen maken op een plek bij de eerste 5.

1e helft

FC Zutphen past zich de laatste wedstrijden te snel aan aan het niveau van de tegenstander. Zo ook vandaag, in de 1e helft speelde het onder het niveau van wat ze kunnen en daardoor was het een slecht en gelijk opgaand duel.

1e wapenfeit FC Zutphen

10e min. spelhervatting van de keeper van De Bataven die onderschept wordt door Max die direct Valentijn aanspeelt. Zijn schot beland in handen van de keeper.

1e wapenfeit De Bataven

20e min. een corner aan de linker kant. De bal komt hoog voor het doel en wordt in gekopt. Keeper Ezra is verslagen maar Tim werkt de bal net voor de doellijn weg.

Doelpogingen FC Zutphen

24e min. een afstand schot van Thijmen. Keeper heeft de bal niet klemvast en in de rebound schiet Valentijn net naast.
28e min. een afstand schot van Max in de rechter bovenhoek maar ook hier een redding van de keeper.
30e min. een afstand schot van Aland, nu is de keeper wel verslagen maar beland de bal tegen de lat. Ruststand derhalve 0–0.

2e helft

FC Zutphen met 2 invallers Senne en Marnix, die goed invallen, komt heel anders uit de kleedkamer. Het schroeft het tempo op en zet De Bataven van begin af aan vast op eigen helft waardoor zij nauwelijks nog over de middenlijn komen.

Ons aller tweede grossiert de 2e helft in doelpogingen. Schoten van Aland, Max, Marnix, Thijmen. Bijna elke aanval een schot op doel. Aland ziet zijn inzet nog wel tegen de lat belanden maar verder komt FC Zutphen nog niet. Elk schot verdwijnt net naast of net over het doel.

Marnix scoort 0-1

Als De Bataven in de 80e min. met 10 man verder moet kan FC Zutphen pas echt het verschil maken.
85e min. een aanval aan de linker kant opgezet door Aleck. Via Steije komt de bal bij Marnix die goed naar binnen trekt en met rechts uithaalt. Laag en strak in de linker hoek, onhoudbaar voor de keeper 0-1.

Aland scoort 0-2

88e min. valt de beslissing in de wedstrijd. Een lange hoge bal van De Bataven naar voren. Jort wint zijn kopduel en daardoor komt Senne in balbezit. Zijn steekpass is op maat en zet Marnix vrij voor de keeper. Niet zelfzuchtig tikt hij de bal breed op Aland die simpel de bal in het lege doel schuift 0-2.

Nabeschouwing

FC Zutphen pakt 3 zeer belangrijke punten en is terug in de top 5 maar er is nog niets beslist want ze staan met 3 ploegen op een gedeelde 2e plaats met slechts 2 punten voor op de 6e plek. Met nog 2 wedstrijden te gaan kan elk punt verlies fataal zijn.

Opstelling: Ezra Arends (k), Tim Scholten, Joran van der Kamp (80. Aleck Boeijink), Jort Bleumink (c), Tycho Bloemen, Aland Kader, Tom Wijnhoven (45. Senne de Boer), Steye Kleijzen, Valentijn Roters (45. Marnix Marsman), Max Oostendorp, Thijmen Veen

Balbezit 1e helft: FC Zutphen 50% / De Bataven 50%
Balbezit 2e helft: FC Zutphen 85% / De Bataven 15%

Verslaggever: Jos Janssen