FC Zutphen (zat) 2 heeft geen kind aan AZSV 3

Een blamage van Ons aller tweede vorige week tegen ESA 2, op dat moment de rode lantaarn drager. Daar werden 3 kostbare punten verspeeld in de strijd om een plek in de nacompetitie. Vandaag tegen AZSV 3 had men wel wat goed te maken.

[gap]

Snelle treffer Hugo 1-0

6e min. FC Zutphen begint goed aan de wedstrijd. Teun zet een mooie aanval op aan de linkerkant en stuurt met een lange crosspass Max de diepte in. Khen gaat op volle snelheid over Max heen en wordt aangespeeld. Zijn voorzet wordt tot corner verwerkt. Deze wordt genomen door Steye. Zijn inzet veroorzaakt een scrimmage voor het doel waar Hugo slim van profiteert en de bal laag in de verre hoek binnen schiet 1-0.

Kans Sten

10e min. Is het Joran die aan de rechterkant met een lange crosspass Sten aan het werk zet. Door een slim één-tweetje met Steye komt hij vrij voor de keeper. Zijn lobje gaat maar net over de lat.

Khen scoort 2-0

18e min. FC Zutphen gaat vol op de aanval en wil de wedstrijd snel beslissen. AZSV bied maar weinig weerstand en is niet bij machte om tegengas te geven. Centrale verdediger Joran gaat mee naar voren en komt in balbezit. Zijn inzet wordt geblokt tot de zoveelste corner. Opnieuw Steye achter de bal. Een perfecte voorzet op de inkomende Khen die de bal onhoudbaar strak in de kruising kopt 2-0.

Tom scoort 3-0

25e min. een aanval door het centrum opgezet door Nils. Via Max komt de bal bij Tom op zo’n 25 meter vanaf het doel. Hij bedenkt zich geen moment en haalt uit. Het net bolt, de bal verdwijnt snoeihard in de linker boven hoek 3-0.

Nils scoort 4-0

35e min. FC Zutphen grossiert in crosspasses. Nu is het Tom die met een lange crosspass Max de diepte in stuurt aan de rechterkant. Zijn voorzet gaat over iedereen heen en komt aan de linkerkant bij Steye. Zijn voorzet wordt bij de 1e paal in de verre hoek binnen gekopt door Nils 4-0.

Sten scoort 5-0

38e min. Is het Sten zelf, die dankzij flink druk zetten op het centrale duo van AZSV, in balbezit komt op de rand van de 16 meter. Zijn uithaal verdwijnt laag in de rechterhoek en wederom heeft de keeper het nakijken 5-0 ruststand.

Kopbal Teun

50e min. De wedstrijd is al lang gelopen. FC Zutphen neemt gas terug in de 2e helft en AZSV geloofd het wel waardoor de wedstrijd naar een bedenkelijk niveau zakt. Slechts een paar noemenswaardige hoogtepuntjes. Zo wordt een perfecte kopbal van Teun na een corner van Steye nog van de doellijn gekopt. Keeper was al verslagen.

Marnix scoort 6-0

70e min. wordt er weer uit een corner van Steye gescoord. De afgeslagen bal komt via Camiel bij Marnix buiten de 16 meter en zijn uithaal in de kruising zet de eindstand 6-0 op het scorebord.

Omhaal Jort

85e min. de laatste mooie aanval over rechts. Guido stuurt, na goed stoorwerk van Rutger, Floris de diepte in en hij haalt de achterlijn. Zijn voorzet komt bij de 2e paal bij de vrijstaande Jort. Met een stijlvolle omhaal treft hij de lat. Een doelpunt zou een wonderschone afsluiting van de wedstrijd zijn geweest.

Nabeschouwing

Een makkelijke overwinning van ons aller tweede die aan 1 goede eerste helft voldoende had om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Volgende week wacht een hele andere wedstrijd. Een kampioenswedstrijd want dan komt koploper Dinxperlo 2 op bezoek. Zij kunnen bij winst officieus het kampioenschap in de wacht slepen. Oene 2 kan dan alleen nog met een beter doelsaldo langszij komen maar het verschil is wel erg groot en in het voordeel van Dinxperlo 2.

Opstelling: Ivan Nijland (k), Joran vd Kamp (c) (70.Jort Bleumink), Nils Vos (45.Rutger Groters), Sten Kamerman (70.Guido Beernink), Steije Kleijzen, Max Oostendorp (45.Camiel a Campo), Teun Isselman, Tom Wijnhoven (45.Marnix Marsman), Khen Bakkerweerd, Floris de Boer, Hugo Groters.

Balbezit : FC Zutphen 71% / AZSV 29%

Grensrechters : Rutger Groters / Max Oostendorp

Verslaggever : Jos Janssen

Vind ik leuk 0

Artikel delen