blok-oranje-rood

FC Zutphen (zat) 2 doet goede zaken met winst op Helios 2

blok-oranje-rood

Ons aller tweede speelt vandaag tegen Helios 2. Een directe concurrent voor een positie in de top 5. Helios heeft thuis alles gewonnen en aan FC Zutphen de opdracht om daar verandering in te brengen.

1e helft

FC Zutphen heeft het lastig en speelt zeker niet hun allerbeste wedstrijd. Doordat Helios er wel fel bovenop zit in tegenstelling tot FC Zutphen, levert het veel te snel de bal weer in en kan men niet in de wedstrijd komen. De 1e kans is voor Helios maar ondanks het vertoonde spel creëert FC Zutphen toch ook wel de nodige kansen.

Kansen FC Zutphen

7e min. de eerste kans. Een steekpass door het centrum van Tom op Aland die vrij voor de keeper uit komt. Zijn inzet wordt gepareerd. 20e min. voorzet vanaf links van de opkomende Tycho. Bij de 2e paal staat Ivan die de bal te zacht in de handen van de keeper kopt. 22e min. snelle ingooi aan de rechterkant door Aland op Senne die legt de bal breed op Marnix. Zijn schot in de verre hoek wordt gestopt door de keeper.

Tussenstand 1-1

26e min. een pass door het centrum van Ivan op Max. Op snelheid klopt Max zijn directe tegenstander en komt vrij voor de keeper. In eerste instantie wordt zijn inzet gekeerd maar in de rebound weet Max alsnog te scoren 0-1. Het antwoord van Helios laat niet op zich wachten want direct daarna weten ook zij het net te vinden in de kruising 1-1.

Wedstrijd in balans

Na die gelijkmaker komt, ondanks het slechte spel van FC Zutphen, de wedstrijd iets meer in balans. 32e min. moet helaas Senne onverwachts gewisseld worden. Dizzy verlaat hij het veld en wordt vervangen door Steye. 35e min. voorkomt Ezra met een prima redding een achterstand. 40e min. is het aan de andere kant wel raak. Aland passeert binnen de 5 meter zijn tegenstander en de keeper en tikt de bal beheerst in het lege doel 1-2. 42e min. blokt Sten een inzet van Helios op de 16 meter en voorkomt hiermee dat Helios opnieuw direct na de voorsprong de gelijkmaker kan scoren. Ruststand blijft derhalve 1-2.

2e helft

De rollen zijn ietwat omgedraaid. FC Zutphen zit er na een donderspeeds van coach Wilco er veel feller bovenop en heeft de wedstrijd onder controle. Nu is Helios de bal snel kwijt. 50e min. overtreding op Max op de hoek van de 16 meter. Vrije trap genomen door Sten. Bij de 2e paal kopt Jort de bal maar net over de lat. 54e min. schat Joran de bal verkeerd in waardoor de spits van Helios zomaar door kan lopen richting keeper Ezra die met een spectaculaire redding de bal tot corner verwerkt. 72e min. lijkt FC Zutphen de wedstrijd te controleren maar is het toch weer Helios die gelijk maakt. Een laconiek genomen vrije trap van FC Zutphen op het middenveld is de aanleiding van een aanval van Helios. Aleck krijgt de bal tegen zijn arm en de scheidsrechter wijst naar de stip. Vanaf 11 meter wordt de bal hard in de kruising geschoten 2-2. FC Zutphen kan weer opnieuw beginnen en het lijkt erop dat de wedstrijd hun zelfs door de vingers glipt.

FC Zutphen trekt de winst over de streep

84e min. komt men toch weer op voorsprong na een lange crosspass van Joran komt Max op links goed door. Zijn breedte pass komt bij Ivan die de bal slim laag in de verre hoek schuift 2-3. 86e min. een overtreding op de jarige Sten binnen de 16 meter. Hij mag zichzelf op zijn verjaardag belonen met een doelpunt maar hij mist vanaf 11 meter. 90e min. denkt heel FC Zutphen dat de wedstrijd beslist is. Nils legt de bal terug op Valentijn die netjes achter de bal blijft en schuift de bal in het lege doel. Treffer wordt helaas onterecht afgekeurd. Helios krijgt dan nog een paar corners op rij maar even later klink het laatste fluitsignaal en is de opluchting daar. FC Zutphen pakt 3 hele belangrijke punten en meld zich op de 2e plaats van de ranglijst na koploper DTS.

Opstelling FC Zutphen: Ezra Arends (k), Tim Scholten (70. Aleck Boeijink), Sten Kamerman (c), Jort Bleumink, Tycho Bloemen, Aland Kader, Tom Wijnhoven (45. Joran van der Kamp), Senne de Boer (32. Steye Kleijzen), Marnix Marsman (70. Valentijn Roters), Max Oostendorp (82. Nils Vos), Ivan Staring

Balbezit : FC Zutphen 48% / Helios 52%
Corners : FC Zutphen 3 / Helios 8
Grensrechters : Valentijn / Tom
Verslaggever : Jos Janssen

Vind ik leuk 1