FC Zutphen (zat) 2 boekt zwaarbevochten overwinning

Zaterdag stonden FC Zutphen 2 en ESA 2 tegenover elkaar. Voor FC Zutphen de gelegenheid om zich te revancheren voor de grote nederlaag vorige week tegen Excelsior 3. Volgende week staat dan de topper tegen Eerbeek 2 op het programma. Om de aansluiting met die top te behouden is een overwinning brood nodig op het tot dusverre ongeslagen ESA 2.

[ux_gallery ids=”25861,25860,25859,25858,25857,25856″ style=”none” columns=”3″ depth_hover=”2″ image_size=”original” image_hover=”glow”]

[gap]

De 1e helft was FC Zutphen de bovenliggende partij. Ons aller tweede had van meet af aan het initiatief en probeerde ESA direct onder druk te zetten. Het resulteerde in veel balbezit, liet de bal lekker rondgaan met leuke aanvallen over links via Tycho, Tom en Sten en rechts via Matthijs, Marnix en Guido. Direct grote kansen leverde dat echter nog niet op. ESA was de counterende ploeg.

Guido scoort 1-0

11e min. dan 1 van de vele aanvallen over rechts opgezet door Nando. Via Matthijs komt de bal bij Guido. Goed naar binnen komend besluit hij te schieten in de verre hoek. De bal stuitert vlak voor de keeper, altijd lastig. De keeper schat deze niet goed in waardoor de bal over de keeper heen gaat de uiterste hoek in 1-0.

Max strandt op de paal

23e min. een diepte pass van Tom door het centrum naar de opkomende Sten die samen met Camiel goed druk zetten op de verdediging. Door slecht wegwerken komt Max in balbezit schuin voor het doel en hij aarzelt niet, haalt snoeihard uit maar hij ziet zijn schot uiteen spatten op de kruising.

Redding Ivan

30e min. een schot gelijk aan het doelpunt van Guido echter wist keeper Ivan het schot met stuit wel goed in te schatten en voorkomt met een prima reactie de gelijkmaker.

Jort redt

40e min. een corner voor ESA. De afgeslagen bal van Marnix wordt snoeihard ingeschoten richting de verre kruising. Een zekere treffer kan nog net door Jort worden voorkomen. Hij toucheert de bal ligt met zijn kruin waardoor de bal net naast gaat.

De 2e helft

De 2e helft een heel ander beeld van de wedstrijd. ESA moest komen en deed dat ook. Nu was FC Zutphen de counterende ploeg. ESA kreeg meer kansen dan FC Zutphen in de 1e helft maar gelukkig voor de thuisploeg had ESA het vizier niet op scherp staan. Ze waren een aantal keren dichtbij maar de trekker werd niet overgehaald.

Jort redt opnieuw

80e min. een scrimmage voor het doel van FC Zutphen. Keeper Ivan is verslagen maar Jort voorkomt de gelijkmaker op de doellijn.

Steekpass Ivo

85e min. had de beslissing kunnen vallen bij een counter van FC Zutphen als deze goed was uitgespeeld. Tom zet Ivo aan het werk met een lange bal naar voren. 3 tegen 1 situatie ontstaat als Nando aan de rechter kant goed doorkomt en Camiel door het centrum vrij komt. De steekpass van Ivo op Camiel is net te hard waardoor de keeper kan ingrijpen voor Camiel aan de bal kan komen om af te maken.

Zwaarbevochten overwinning

De laatste minuten blijft daardoor nog spannend maar FC Zutphen weet de 1-0 voorsprong over de streep te trekken.

Opstelling FC Zutphen: Ivan Nijland, Tycho Bloemen, Jort Bleumink (c), Nando Bleumink, Matthijs vd Meulen (70. Rutger Groters), Tom Wijnhoven, Marnix Marsman, Max Oostendorp (55. Ivo Vredendaal), Sten Kamerman (85. Valentijn Roters), Camiel a Campo, Guido Beerning (45. Bas Jansen)

Balbezit: FC Zutphen 50% / ESA 50%
Coach: Toon Hillebrand
Grensrechter: Bas Jansen
Verslaggever: Jos Janssen