FC Zutphen (zat) 2 behaalt eenvoudige 7-1 overwinning op ESA 2

Ons aller tweede ontvangt vandaag een bekende tegenstander, ESA 2. In de laatste wedstrijd van de reguliere competitie won ESA nog van FC Zutphen en plaatste zich zo op de valreep alsnog voor de promotiecompetitie. Beide teams behaalden uit de laatste 3 wedstrijden slechts 1 punt en snakken naar een overwinning. Voor FC Zutphen is het aanhaken of afhaken voor het kampioenschap. De opdracht is duidelijk voor vandaag.

1e Helft

Net als het weer kent FC Zutphen een stormachtig begin van de wedstrijd. Het is de hele wedstrijd de bovenliggende partij en komt al vroeg in de wedstrijd op voorsprong en binnen het kwartier staat het al 2-0. Daarna neemt FCZ bewust of onbewust gas terug. Desondanks creëert het wel veel kansen die opnieuw niet worden verzilverd. Het is een herhaling van zetten.

Aland scoort 1-0

8e minuut is het Joran die aan de rechterkant een aanval opzet en Floris de diepte in stuurt. Floris legt de bal breed op Aland op de rand van de 16 meter die teveel ruimte wordt gegeven en de kans krijgt om te schieten. Zijn inzet is onhoudbaar voor de keeper 1-0.

Niek scoort 2-0

In de 12e minuut na een mooie actie van Marnix komt Niek in balbezit. Zijn schot kan nog net over de lat worden getikt door de keeper maar 2 minuten later is hij wel doeltreffend. Een lange breedte pass van Sten op Floris die zijn tegenstander te snel af is. Hij trekt langs de achterlijn naar binnen en legt de bal terug op Niek die beheerst afrond laag in de hoek 2-0.

Aland scoort 3-0

40e minuut wordt een schot van Marnix door de keeper tot corner verwerkt. Deze wordt kort genomen door Thijmen op Sten die naar de hoek van de 16 meter trekt en hard uithaalt. In de baan van het schot staat Aland die de bal ligt toucheert waardoor de keeper kansloos is 3-0.

Ruststand 3-0

De verdediging met Tycho, Joran, Jort en Hugo staat als een huis, zelfs op een nat en glad veld waar menig sliding wordt ingezet om ESA te stuiten. FCZ geeft in de 1e helft en later ook in de 2e helft daarom helemaal niets weg waardoor keeper Ezra een makkelijke middag heeft. Gezien het niveauverschil tussen beide teams en de verhoudingen op het veld krijgt FCZ dan ook de opdracht mee van de staf om de stand te verdubbelen in de 2e helft.

Jort scoort 4-0

60e minuut een aanval opgezet door Steije in het centrum. Hij stuurt Floris diep aan de rechterkant die opnieuw de achterlijn haalt en naar binnen trekt. Zijn strakke lage voorzet wordt op de doellijn binnen gegleden door Jort 4-0.

Floris scoort 5-0

65e minuut een aanval opgezet door Hugo die Max diep stuurt aan de linkerkant. Ter hoogte van de 16 meter trekt hij naar binnen en speelt Floris aan die zoveel ruimte heeft dat hij besluit om zelf maar een keer op doel schiet. De keeper duikt in de hoek maar kan de gladde bal niet onder controle krijgen waardoor deze onder hem door glijdt 5-0.

ESA redt de eer 5-1

68e minuut is het ESA die de eer redt dankzij een fout aan FCZ zijde op het middenveld. Onnodig balverlies staat aan de basis van de eretreffer. 1 foutje / 1 kans / 1 tegen doelpunt: 5-1.

Tycho treft de lat

75e minuut weer een aanval aan de linkerkant. Senne stuurt Tycho diep en zijn voorzet wordt eerst nog weggewerkt maar via Max komt de bal opnieuw bij Tycho aan de linkerkant. Nu besluit hij zelf om te schieten. Zijn schot gaat via de lat over het doel.

Valentijn scoort 6-1

80e minuut komt Steije in balbezit door goed stoorwerk van Senne. Floris wordt opnieuw de diepte ingestuurd aan de rechterkant. Zijn lage voorzet wordt eerst nog door Valentijn over het lege doel geschoten maar de volgende aanval is een copy van de vorige en nu kan Valentijn wel het net vinden 6-1.

Floris scoort 7-1

83e minuut staat Tom aan de basis van de zoveelste aanval nu weer door het centrum. Niek wordt aangespeeld hij verlengt de bal naar Floris nadat Valentijn goed wegtrekt en de ruimte creëert voor Floris om het gat in te duiken. Na al 4x een assist te hebben gegeven maakt hij nu zelf zijn 2e treffer 7-1.

Nabeschouwing

Opdracht voltooid, een ruime overwinning die nog hoger had kunnen / moeten uitvallen tegen een zwakke tegenstander waar veel kansen werden gecreëerd maar ook veel onbenut werden gelaten.

Opstelling: Ezra Arends (k), Tycho Bloemen, Jort Bleumink, Joran van der Kamp (67. Tom Wijnhoven), Hugo Groters, Aland Kader (45. Steye Kleijzen), Sten Kamerman (70. Valentijn Roters), Marnix Marsman (45. Max Oostendorp), Thijmen Veen (70. Senne de Boer), Niek Bakkerweerd, Floris de Boer

• Balbezit : FCZ 68% / ESA 32%
  • Corners : FCZ 8 / ESA 3
  • Schoten : FCZ 17 / ESA 3
  • Op doel : FCZ 8 / ESA 2
  • Grensrechter : Remco Tijmans
  • Verslaggever : Jos Janssen