FC Zutphen 2 (zat) verzuimt driepunter te consolideren

FC Zutphen 2 (zat.) had in blessuretijd een bittere pil te slikken en verzuimt de 3 punten in eigen huis te houden. De ploeg kwam na rust 2x op ruime voorsprong 3-1 en 4-2, maar in de laatste 10 minuten kwamen de bezoekers alsnog langszij 4-4.

De 1e helft.
FCZ kwam goed voor de dag in de beginfase dat resulteerde in 3 goede mogelijkheden. Daarna zakte FCZ steeds verder weg, passes komen steeds minder vaak goed aan en keeper Matthijs wordt steeds vaker getest. Het is dan ook aan hem te danken dat de bezoekers in de 1e helft nog niet scoren.

Niek strand op paal en keeper.
In de 5e minuut een goede passeer actie van Robert op het middenveld gevolgd door een breedte pass op Jan die met een steekpass Niek diep stuurt. Zijn inzet beland op de paal. Kort daarna weet Koen de veelvuldig opkomende Jan te bereiken aan de rechterkant. Zijn strakke voorzet op Niek is op maat die vervolgens goed weg draait van zijn directe tegenstander. Nu beland zijn inzet recht in de handen van de keeper.

Afstandsschot Nils.
In de 35e minuut een corner voor FCZ. Lucas brengt de bal hoog voor het doel waar deze wordt weggekopt. De afvallende bal is voor Nils die niet aarzelt en van afstand een doelpoging onderneemt maar zijn harde schuiver gaat net naast.

Niek scoort 1-0.
In de 40e minuut een prachtige aanval opnieuw aan de rechterkant waar FCZ veelvuldig door komt. Nu is het de beurt aan Koen om Gabi diep te sturen. Zijn voorzet wordt op fraaie wijze afgerond door Niek die opnieuw op de goede plaatst staat 1-0.

Advendo scoort 1-1.
Direct na de aftrap van de 2e helft gaat het al mis. FCZ staat na een aanval met teveel spelers voor de bal en lijdt balverlies. De counter wordt in een 3 tegen 2 situatie goed uitgespeeld 1-1.

Niek scoort 2-1.
Lang heeft Advendo niet van de gelijkmaker kunnen genieten. In de 50e minuut een lange bal van Jan over hun verdedigers. De keeper denkt de bal rustig te kunnen pakken maar bezwijkt onder de druk van Niek en verwerkt de hoog op stuiterende bal niet goed. Niek reageert alert en kan de bal nog net met een snoekduik binnen koppen 2-1.

Keeper Matthijs in vorm.
In een paar minuten tijd laat keeper Matthijs zien over goede reflexen te beschikken. Tot 2x toe weet hoe met geweldige reddingen te voorkomen dat Advendo opnieuw kan terug komen in de wedstrijd.

Lucas scoort 3-1.
In deze fase van de wedstrijd gebeurt er veel aan beide kanten. Niek heeft door dat de keeper van Advendo onzeker wordt als deze onder druk komt te staan. Zijn aanwezigheid zorgt ervoor dat de keeper de bal slecht weg werkt waardoor deze voor de voeten van Lucas komt die hier wel raad mee weet. Een strakke bal in de korte hoek levert de 3-1 op.

Advendo scoort aansluit treffer 3-2.
In de 60e minuut staat een overtreding van Joran aan de basis van de aansluit treffer. Op de hoek van de 16 meter wordt de vrije trap hard in de muur geschoten. De scheidsrechter ziet hier een handsbal van Lucas en legt de bal op de stip. Terwijl Matthijs een hoek kiest gaat de bal door het midden 3-2.

Gabi scoort 4-2.
In de 62e minuut de zoveelste aanval opnieuw over de rechterkant. Nu gaat Robert de diepte in en zijn voorzet komt bij Jort. Slim legt hij de bal breed op de inkomende Gabi die bekeken de bal in de verre kruising krult 4-2.

Voorsprong consolideren.
De laatste 5 minuten vergeet FCZ de wedstrijd simpel uit te spelen. Het veelvuldig opkomen van verdedigers in deze fase van de wedstrijd, het op jacht gaan naar de 5-2 in plaats van de 4-2 voorsprong te koesteren, gaat FCZ opbreken. In de 85e minuut brengt Advendo de spanning terug na onnodig balverlies op het middenveld 4-3. In blessure tijd komen de bezoekers zelfs op gelijke hoogte na opnieuw onnodig balverlies 4-4.