FC Zutphen 2 (zat) start beker met 3-2 winst

FC Zutphen 2 (zat) start beker met 3-2 winst.

Voorbeschouwing.
FC Zutphen 2 (zat) treft vandaag in de 1e bekerwedstrijd met AZSV 4 een tegenstander die men ook in de competitie zal tegenkomen. Beide ploegen weten dus na deze wedstrijd hoe ze ervoor staan. In een zon overgoten bloedheet stadion ,,Het Meijerink” werd om 11:45 uur afgetrapt.

De 1e helft.
De 1e helft bied weinig spektakel met wat speldenprikjes aan beide kanten waarbij FC Zutphen wel het meeste balbezit heeft en wel probeert er een wedstrijd van te maken.

Jocko schiet over.
In de 10e minuut de eerste gelegenheid voor FCZ. Een afstandsschot van Aland kan de keeper nog net tot corner verwerken. De corner van Aland komt voorbij de 2e paal waarna Jesper de bal weer voor het doel brengt. De inkomende Jocko schiet vervolgens de bal hard over het doel.

Aland scoort 1-0.
In de 35e minuut is het Jocko die goed doorzet op het middenveld en vervolgens met een bekeken lobje over de verdedigers van AZSV Aland vrij voor de keeper zet. Net iets eerder bij de bal tikt hij de bal slim langs de keeper in de verre hoek 1-0.

AZSV scoort 1-1.
Vlak voor rust kan AZSV onverwachts iets terug doen. Gerommel in de verdediging, miscommunicatie, slecht dekken en onoplettendheid, men zat met het hoofd al in de kleedkamer leek het wel, beland de bal zomaar in de uiterste hoek 1-1.

De 2e helft.
Met 4 wissels komt FCZ niet goed uit de kleedkamer. Men begint onwennig aan de 2e helft, het spel wordt er niet beter op. Sterker nog FCZ komt in de 57e minuut heel goed weg na een aanval over rechts van AZSV. De voorzet wordt afgerond met een kopbal op de paal.

,,AZSV” scoort 1-2.
In de 60e minuut opnieuw een aanval over hun rechterkant. Deze wordt hoog in het doelgebied gebracht waarna Matthijs de bal ongelukkig in het eigen doel werkt. Zo kijkt FCZ zelfs tegen een achterstand aan 1-2.

Kans Nando.
Meteen na de aftrap had FCZ de stand weer gelijk kunnen trekken. Een mooie actie van Aland gevolgd met een steekpass op Nando door het centrum. Vrij voor de keeper houd hij het hoofd niet koel in deze hitte en schiet de bal recht in handen van de uitkomende keeper.

Nando scoort 2-2.
In de 70e minuut doet hij het dan toch. Met een bekeken afstandsschot prikt hij de bal in de uiterste hoek onhoudbaar voor de keeper 2-2.

Jesper onreglementair gestopt.
FCZ begint na de gelijkmaker wat beter in de wedstrijd te komen. Het combineert met vlagen goed en krijgt meer kansen. Opnieuw is het Aland die nu Jesper door het centrum vrij voor de keeper zet. Vlak voor de zestien wordt hij onreglementair onderuit gehaald door de laatste man van AZSV wat hem een rode kaart oplevert. De vrije trap van Nando beland op de paal.

Voorzet Matthijs op maat.
Even later stuurt Herbert aan de rechterkant Matthijs de diepte in. Een perfecte voorzet die alleen maar binnengelopen hoeft te worden wordt door Jesper ver over de ballenvanger gejaagd.

Voorzet Nils levert 3-2 op.
In de 80e minuut zet Jort een aanval op aan de linkerkant. Nils gaat diep en brengt de bal laag en hard voor het doel waarna een verdediger van AZSV met een klein tikje zijn eigen keeper op het verkeerde been zet 3-2.

Herbert zet door.
In de 85e minuut kan Herbert de wedstrijd in het slot gooien. Vanaf eigen helft zet hij een rush in tot hij vlak voor de zestien gestopt wordt. Het had een mooi slotakkoord kunnen worden maar het mocht niet zo zijn. Het blijft in de resterende tijd 3-2 voor FCZ waarmee de 1e bekerwedstrijd in ieder geval gewonnen wordt. Nu op naar de volgende tegen Sparta Enschede 2 uitkomende in de 1e klasse.