FC Zutphen (zat) 2 laat opnieuw winst door vingers glippen

FC Zutphen 2 (zat.) had ook in de topper tegen Otterlo 2 de 3 punten zomaar op zak kunnen houden maar gaf opnieuw een 2-0 voorsprong uit handen in het laatste kwartier van de wedstrijd. Het 7e gelijkspel in 11 wedstrijden. Het blijft welleswaar ongeslagen maar dit gelijkspel voelt als een nederlaag.

De wedstrijd.
Voor de wedstrijd had FCZ een tegenvaller te verwerken. Tijdens de warming up moest Sten Kamerman, een van de talentvolle nieuwe aanwinsten in de winterstop, afhaken met een blessure. Zijn vervanger Michiel vd Beek bleek een prima stand-in. FC Zutphen en Otterlo legden beiden het eerste half uur een goede wedstrijd op de mat en waren goed aan elkaar gewaagd. Het spel golfde op en neer met mogelijkheden aan beide kanten om de score te openen. Daarna trok FCZ de wedstrijd naar zich toe met een 2-0 voorsprong om het in het laatste kwartier binnen 3 minuten weer uit handen te geven. Eindstand 2-2.

1e gevaar Otterlo.
In de 11e minuut een aanval over rechts van Otterlo. Een strakke lage voorzet net voor doel langs. Bij de 2e paal kan Hugo de bal tot corner verwerken, voor hun spits kan binnen tikken. Ook de daar op volgende corner gaat strak voorlangs zodat FCZ 2x goed weg komt.

1e gevaar FC Zutphen.
In de 20e minuut gaat Floris een een tweetje aan met Michiel. Daarna volgt een prachtige passeer actie, zo bereikt hij de achterlijn. Zijn voorzet kan nog net geblokt worden. Even later speelt Nils diezelfde Floris aan die op zijn beurt Guido wegstuurt richting achterlijn. Ook zijn voorzet kan geblokt worden voor er gevaar kan optreden.

Redding keeper Matthijs.
In de 26e minuut weer gevaar aan de andere kant. Een aanval opnieuw aan de rechterkant waar Otterlo veelvuldig door komt. Weer wordt er een strakke voorzet gegeven, keeper Matthijs reageert attent en plukt de bal uit de lucht voor de spits van Otterlo gevaarlijk kan worden.

Michiel scoort 1-0.
Daarna trekt FCZ de wedstrijd naar zich toe en in de 30e minuut gaat Michiel op avontuur door het centrum van de verdediging nadat hij zelf de bal onderschept. Hij passeert 2 man en vanaf de 16 meter schiet hij beheerst de 1-0 binnen in de rechterhoek.

Alland scoort 2-0.
FCZ pakt door en heeft het betere van het spel. Op een goed moment vlak voor rust is het weer raak. Een aanval via Lucas, Guido en Michiel strand met een corner. Guido geeft de bal hoog voor het doel en via Alland beland de bal in het net 2-0, tevens ruststand. FC Zutphen zoekt de kleedkamers op en er klinkt applaus vanaf de tribune voor het goede getoonde spel.

Otterlo komt terug.
Het eerste kwartier komt FCZ de wedstrijd nog goed door maar naarmate het einde nadert sluipen er toch wat onzekerheden in de ploeg en men vergeet te blijven voetballen zoals het in de 1e helft deed. FCZ had de wedstrijd definitief in het slot kunnen / moeten gooien maar kansrijke counters werden niet goed uitgespeeld. Daardoor bleef Otterlo in de wedstrijd en in de 75e minuut viel de aansluit treffer uit een vrije trap. Een hoge voorzet zorgt voor een scrimitsch voor het doel waarna de bal plots in het doel beland 2-1. Kort daarna de gelijkmaker met een luchtje. Een identieke situatie waarbij de spits op de doellijn de bal binnen tikt 2-2. Het vlagsignaal van grensrechter Bosman wordt echter volledig genegeerd.

Penalty moment Matthijs ?
In blessure tijd had de scheidsrechter ook zomaar de bal op de stip kunnen leggen na een charge binnen de zestien op Matthijs die kermend naar de grond ging maar het mocht niet zo zijn en zo eindigt deze topper in opnieuw een gelijkspel 2-2. FCZ zoekt teleurgesteld de kleedkamers op terwijl Otterlo duidelijk blij is met een gelijkspel.