FC Zutphen 2 (zat) in subtop na 3-1 zege.

Voorbeschouwing.
Ons aller tweede kan vandaag goede zaken doen. Nadat het vorige week al won van Eerbeekse Boys 2 kan het nu opnieuw 3 punten pakken op bezoek bij laagvlieger Stroe 2. Bij winst kan men zich melden in de subtop en de ongeslagen status voortzetten.
FCZ mist vandaag een paar sterkhouders : Robert, Lucas, Bas en Robin maar dit wordt opgevangen door gastspelers Nathan en Koen.

FCZ stuit op keeper.
De 1e helft start FCZ voortvarend en dreigt Stroe overlopen te worden maar dankzij voortreffelijk keeperswerk kan het de eerste 5 minuten overleven. Zelf speelt het op de counter, deze zijn niet ongevaarlijk en dat werpt zijn vruchten af.

Stroe scoort 1-0.
In de 8e minuut een snelle counter over links. De bal wordt hoog voor het doel gebracht bij de 2e paal waar hun spits de bal tegendraads onhoudbaar voor Matthijs binnen kopt 1-0.

Afstandsschot Nando.
FCZ blijft het betere veldspel houden maar kan de keeper van Stroe nog niet verschalken. In de 20e minuut probeert Nando het nog van afstand maar de bal zeilde langs de kruising, helaas aan de verkeerde kant van de paal. Ruststand derhalve 1-0.

Nathan scoort 1-1.
FCZ start de 2e helft net als de 1e helft met veel dreiging naar voren onder aanvoering van uitblinker Nathan. Hij speelt met veel energie en is continu een plaag voor de verdedigers van Stroe. In de 49e minuut een aanval aan de linkerkant. Opkomende back Nils brengt de bal voor het doel op de rand van de zestien. Met veel gevoel legt Guido de bal panklaar voor Nathan die de bal in de uiterste lage hoek prikt 1-1.

Nathan scoort 1-2.
In de 60e minuut start Nathan een rush door het centrum van de verdediging na goed stoorwerk van Koen. Een perfect uitgevoerde een-tweetje met Rens waardoor hij vrij voor de keeper uitkomt. Met een strak schot in de kruising verschalkt hij de doelman van Stroe 1-2.

Aland scoort 1-3.
De resterende 30 minuten is het vooral billen knijpen op de bank wetende dat het in de eerste 5 wedstrijden alsnog mis ging en Stroe niet ongevaarlijk is in de counter. Vlak voor het einde van de wedstrijd valt dan toch de bevrijdende treffer. Opnieuw is het Nathan die met een heerlijke actie 3 verdedigers van Stroe te kijk zet. Langs de achterlijn komt hij naar binnen en bereikt Aland bij de 2e paal die de bal simpel over de doellijn kan lopen 1-3.

Goed resultaat :
FCZ zet met deze 2e overwinning een belangrijke stap richting de subtop en ontvangt volgende week zaterdag in het eigen stadion ,,Het Meijerink” Sparta Nijkerk 2 de nummer 2 van de ranglijst en kan dan laten zien wat ze echt waard zijn. Het beloofd een spannende wedstrijd te worden daar FCZ ook koploper Otterlo op 2-2 heeft weten te houden. Komt dat zien, er zijn nog kaarten beschikbaar dus wees er snel bij.