FC Zutphen (zat) 2 brengt Oene 2 eerste nederlaag toe

De competitie wordt hervat met een inhaal wedstrijd FC Zutphen 2 (zat) – Oene 2. De enige wedstrijd die vandaag op het programma staat in de 2e klasse D en meteen een kraker van jewelste. Tegenstander Oene, theoretisch koploper, heeft dit seizoen nog niet verloren en FC Zutphen kan vandaag bij winst enigszins in de buurt blijven en zeer goede zaken doen.

De 1e helft

De begin face oogt wat rommelig, beide teams hebben duidelijk last van de wind, toch weet FC Zutphen in de 1e helft heel wat meer kansen te creëren dan Oene en lijkt meer aanspraak te mogen maken op de openingstreffer. Deze komt er echter nog niet waardoor de stand bij rust nog steeds 0-0 is.

Stoorwerk Teun

2e min. verovert Teun de bal. Dankzij een 1-2 met Max kan hij goed opkomen. Zijn voorzet beland bij Zidane bij de 2e paal. Diens inzet is een makkelijke prooi voor de keeper.

Kopbal Nils

8e min. weer aanval over rechts opnieuw opgezet door Teun. Ditmaal beland zijn voorzet bij de 1e paal waar Nils in komt lopen. Zijn kopbal wordt opnieuw gepareerd door de keeper.

Kans Sten

10e min. ditmaal staat Nando aan de basis van een vloeiende aanval. Een steekpass op Max die subliem verlengd met de punt van zijn schoen op Sten die vrij voor de keeper komt en weer is de doelman een sta in de weg.

Redding Ezra

22e min. Zo heeft FC Zutphen een aantal kansen op rij maar komt niet tot scoren. Oene wordt terug gedrongen maar het gevaar van een counter ligt op de loer. Een uitbraak over rechts, voorzet 2e paal. Inzet wordt stijlvol gestopt door keeper Ezra die tot dan nog weinig te doen heeft gehad.

Blessure Teun

30e min. trieste aftocht Teun, op dat moment met een prima wedstrijd bezig, moet het veld per brancard verlaten met een ogenschijnlijk zware blessure. Hij wordt vervangen door Marnix, die later in de wedstrijd ook het veld moet verlaten met een blessure.

Slotakkoord 1e helft

45e min. veel aanvallen over rechts vandaag. Dieptepass van Steije die Nils de hoek in stuurt. Zijn iets te hoge voorzet op de 5 meter gaat maar net over de volledig vrijstaande Max heen. FC Zutphen zet veldoverwicht niet om in een voorsprong, meer kansen en veel balbezit, toch ruststand 0-0.

De 2e helft

57e min. FC Zutphen zet goede spel van de 1e helft door in de 2e helft. Dankzij een correcte ingreep van Tycho kan Jort een aanval opzetten aan de rechterkant maar via veel schijven beland de bal bij Zidane aan de linkerkant. Zijn voorzet gaat als gevolg van de harde wind te hard voorlangs waardoor Marnix net te laat komt om de score te openen.

Zidane scoort 1-0

61e min. FC Zutphen blijft aandringen. Een perfecte lange bal van Joran door het centrum op Zidane die in een 1 tegen 1 situatie zijn directe tegenstander te slim af is. Hij kan vrij op de keeper afgaan. Beheerst schiet hij de bal langs de keeper in het doel 1-0. Eindelijk de verdiende voorsprong.

FC Zutphen komt goed weg

68e min. Gedwongen door de achterstand probeert Oene wat terug te doen en FC Zutphen komt meer en meer onder druk te staan. Een vrije trap voor Oene op de hoek van de 16 meter. Bij de 2e paal kan Nils de bal weg koppen voordat de spits gevaarlijk kan worden. Even later beland een inzet op de lat en komt FC Zutphen goed weg.

Zidane scoort 2-0

82e min. Invallers Camiel en Matthijs staan aan de basis van een bevrijdende treffer. Camiel stuurt Matthijs de hoek in aan de rechterkant. Zijn 1e bal contact is een strakke voorzet op Zidane ter hoogte van de 16 meterlijn. Heerlijke bal vol op de wreef beland strak in de kruising 2-0.

Oene scoort 2-1

90e min. Een hectische slotfase breekt aan als Oene in blessuretijd de aansluittreffer binnen schiet 2-1. 6 Min. billenknijpen op de bank. Oene krijgt nog een vrije trap toegekend in de 96e min. maar de bal beland veilig in handen van keeper Ezra. Al met al gezien de kansen verhouding een verdiende en belangrijke overwinning.

Opstelling: Ezra Arends (k), Tycho Bloemen, Nils Vos, Sten Kamerman, Steije Kleijzen, Nando Bleumink (80.Matthijs vd Meulen), Teun Isselman (30.Marnix Marsman) (80.Camiel a Campo), Max Oostendorp, Jort Bleumink (c), Joran vd Kamp, Zidane El Hadouchi.

Balbezit : FC Zutphen 61% / Oene 39%