blok-oranje-rood

Zes keer koprollen voor de MO15-2

blok-oranje-rood

De laatste weken hebben we veel last gehad van personele problemen. We hadden het lang kunnen uitstellen, mede door hulp van de MO15-1 en MO15-3, maar afgelopen zaterdag gebeurde het dan toch. Onze wedstrijd moest afgelast worden en dat is natuurlijk balen voor al die voetballiefhebbers.
Doordat er geen geschikte zaterdag gevonden kon worden, moesten we doordeweeks gaan inhalen. Woensdag 6 april was die dag.

 

[gap]

Een compleet MO15-2

We waren zowaar compleet. Alleen Floor kon nog niet voetballen i.v.m. een blessure, maar ze was in ieder geval aanwezig voor de support. We hadden nog een drietal aanvullingen. Marley van de MO15-3 ging liever een wedstrijd voetballen dan trainen, wat natuurlijk logisch is. Dat heeft overigens niks te maken met de trainingen van Jeroen. Uit de MO17 kwam “onze” Mila weer even terug op het oude nest en kon zo op therapeutische basis een half wedstrijdje meedoen. We hadden vandaag ook Liz erbij die een soort van snuffelstage doet.
Al met al hadden we 16 meiden waarvan er een flink aantal pijntjes of andere redenen hadden om niet langer dan één helft te kunnen spelen. Dit resulteerde in een leuke wisseltaak voor Sabine die, tussen alle bevallingen door, gelukkig tijd kon vrij maken om alles in goede banen te leiden. Ondergetekende koos de makkelijke oplossing door met de vlag te gaan zwaaien.

Dutch mountains

Alsof de avondwedstrijd zelf al niet leuk genoeg was, mochten we voor het gevoel ook nog eens in de bergen spelen. Met de ’s-Heerenbergse heuvels op de achtergrond mochten we aantreden op het enige grasveld dat de club had. Sommige meiden vonden het jammer dat we niet op kunstgras speelden, maar Nina hoorden we niet klagen.

FC Bergh MO15-1 vs Fc Zutphen MO15-2

Nadat er uiteindelijk een scheidsrechter gevonden was konden we beginnen.
Het werd al snel duidelijk dat we vandaag niet hoefden te verliezen. De eerste helft was van ons. Met één eigen goal en twee goals van Sophie, waarbij ze zich bij één van de goals met een hele mooie schijnbeweging vrij speelde om te schieten, gingen we rusten met een 0-3 voorsprong.
Na de ranja, thee en koffie…en een overheerlijke Bas van Tongeren koek…mochten we de regen weer trotseren voor de tweede helft. Al met al viel het trouwens wel mee met de regen, vooral als je bedenkt dat het meeste naast ons viel.
De tweede helft verliep iets moeizamer en zowel Bergh als wij maakten nog 3 doelpunten. Onze doelpunten werden gemaakt door Marley uit een voorzet van Sophie, door Danisha uit de corner van Mila en door Charlotte die goed de bal onderschepte en zo door kon lopen en binnen kon schieten.
De goals werden goed gevierd en we zagen dus regelmatig koprollende meiden op het veld.

Twee doelpunten zijn gefilmd door een trotse moeder.
Doelpunt (0-5)
Doelpunt (1-6)

Complimentje van de scheids

Ondanks het weer was het erg gezellig in de dug-out. Met z’n allen onder een kleedje. Het publiek, bestaande uit vijf moeders en een eenzame vader, heeft genoten van een leuke positieve wedstrijd van onze kant. Na de wedstrijd kregen we dan ook terecht een compliment van de scheidsrechter. Hij was minder positief over de negatieve houding van de meiden/leiding van Bergh…maar ach, daar hebben wij geen last van, want wij zijn Fc Zutphen.

Marley en Mila bedankt dat jullie met ons mee wilden naar ‘s-Heerenberg. Hopelijk vonden jullie het leuk.

Het was laat voordat we thuis waren, maar ik ga er vanuit dat de meiden sowieso lekker hebben geslapen. En weet je wat leuk is? Over twee dagen mogen we gewoon weer een wedstrijd.

Tot zaterdag.

Een trainer

Vind ik leuk 4