Wedstrijdverslag SJO ZZC MO11-2 – FC Zutphen MO11-1

Slaperig verzamelen de ouders van MO11-1 zich om 7.30 uur bij FC Zutphen om met het nieuwe team naar de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen te gaan in Zelhem. Ondanks dat het 1 februari is, werkt het weer lekker mee. Het blijft behoorlijk droog en het is maar liefst 10 graden!!

Aangezien de meiden Carmen moeten missen, waren gelukkig Nikki en Terra bereid om het tekort aan te vullen. Met 10 speelsters togen de dames dan ook opgewekt, vol goede moed en energie richting SJO ZZC MO11-2.

Klokslag 8.30 uur begon de wedstrijd op een modderig veld.

Kiara is de nieuwe vaste keepster, Charissa, Nynke en Sophie begonnen in de verdediging. Lotte middenveld, linksvoor stond Leonie, spits was Izem en rechtsvoor Romee.

Nikki en Terra begonnen als reserve aan de kant bij coach Tommy, de vader van Romee.

De meiden gingen furieus van start en gaven de Zelhemse dames geen kans om van hun helft af te komen. Ze hadden een goede keepster die heel veel reddingen verrichte en het duurde heel lang voordat Romee er eindelijk in slaagde een gaatje te vinden en de 0-1 erin kegelde!

Daarna scoorde Leonie rechtstreeks vanuit een corner de 0-2.

SJO ZZC wist echter toch nog vlak voor rust er door te komen en scoorden de 1-2 vanuit een vrije trap.

Dus toch nog een spannende ruststand ondanks dat FC Zutphen het spel de hele tijd domineerde.

Na de rust kon Kiara eigenlijk wel gaan rusten, want de dames gingen er meteen weer vol voor. Bij Zelhem was nu een nieuwe keepster en zij moest een hard schot van Leonie door laten gaan, 1-3.

Coach wisselde tussendoor wel goed door en ook kregen de dames af en toe een andere positie te spelen.

We zagen ook echt goede dingen van dit meidenteam waarvan de meesten nog geen jaar voetballen!

Er werd gekeken, vrij gelopen en goed over gepasst.

Sophie scoorde de 1-4 met een prachtige stift over de keepster heen en ook de 1-5 nam Sophie voor haar rekening. De laatste goal was van invalster Terra, die een werkelijk geweldige steek pass van Romee kreeg en de bal uitstekend in de hoek tikte.

Bijna de gehele wedstrijd werd op de helft van de tegenstanders gespeeld en de verdediging sloot enorm goed aan, waardoor de voorhoede veel balbezit kon houden.

Al met al is 1-6 een terechte uitslag geworden en kunnen de dames en aanhang weer tevreden naar huis.