blok-oranje-rood

‘We zijn zo lekker gewoon gebleven’

blok-oranje-rood

Wij wisten het natuurlijk al lang. Die meiden van ons hebben zoveel talent en zijn zich zo goed aan het ontwikkelen. Dat blijft natuurlijk niet onopgemerkt. We hebben geprobeerd onze meiden voor de buitenwereld te beschermen, maar we hebben het niet langer in eigen hand. Veel van de meiden hebben zich de afgelopen week in een nieuw avontuur gestort, het avontuur genaamd voortgezet onderwijs. Het avontuur dat volgend jaar voor de andere helft in zal gaan. Het voelt toch een beetje alsof we langzaam maar zeker de controle kwijt raken en de meiden zelfstandig worden.

Alsof het nog niet erg genoeg is, heeft ook nog eens de pers lucht gekregen van de ontwikkelingen van onze meiden. Er was namelijk zaterdag een echte paparazzi aanwezig bij onze wedstrijd om onze prestaties met eigen ogen te aanschouwen en vast te leggen op camera. Ik hoop dat al deze aandacht ze niet naar het hoofd stijgt, sommigen vertonen nu al divagedrag. Zeg nou zelf…het is niet normaal dat die meiden zich door een chauffeur naar Deventer laten rijden en die zelfde chauffeur vervolgens na de wedstrijd een uur laten wachten, omdat ze het zo gezellig hebben onder de douche. Dat doe je gewoon niet.

We vertrokken vandaag met 14 meiden naar Deventer om daar tegen Sportclub Deventer onze 2e bekerwedstrijd te spelen. Een domper voor ons was dat Imke, onze trouwe sluitpost, ziek was geworden. Ook Lieke was er niet bij i.v.m. een weekendje weg. Gelukkig hebben we goede connecties binnen de meidenafdeling van Fc Zutphen en was een vervangende keepster snel geregeld in de vorm van Jil Kievitsbosch. Zij is één van de twee keepsters van MO15-1. We hadden vandaag ook nog een gastvlagger. Stan, de broer van Lynn Honnef, was bereid om de vlag te hanteren. Hij liet, tijdens de afrondoefening, ook even zien een goede kaats in huis te hebben.
De warming-up zag er veelbelovend uit. We zouden vandaag weleens een goed resultaat kunnen gaan neerzetten.

Voetballend waren we zeker niet minder en we kwamen zelfs op een 0-1 voorsprong. Lynn H. wist met een goede voorzet Lynn O. te bereiken en Lynn O. schoof de bal onder de keeper door. Dit beloofde een hele mooie wedstrijd te worden.

Helaas kon Deventer door een foutje van onze kant gelijk maken. Nog niks aan de hand. In de rust stond het dus 1-1. Na enkele wisselingen in de opstelling begonnen we vol goede moed aan de 2e helft. Deventer kwam iets scherper uit de onderbreking en profiteerde goed van enkele fouten van onze kant. Waar Jil enkele goede reddingen had, kon ze niet voorkomen dat Deventer uiteindelijk nog 4 goals maakte en de eindstand op 5-1 bracht.

Los van een verloren wedstrijd zijn wij als trainers natuurlijk erg blij met fouten die gemaakt worden tijdens een wedstrijd. Daar kun je nu eenmaal van leren. Stel je voor dat we hadden gewonnen met 10-0 en we hadden alles goed gedaan…dan hadden we helemaal niks geleerd. Dan is dit toch veel beter?

Ondanks al die media aandacht rondom de wedstrijd viel me één ding op … ze zijn nog zo lekker gewoon gebleven. Mochten deze foto’s om wat voor een reden tot transfer geruchten leiden, wees niet bang…daar steken wij als trainers wel een stokje voor (voor minder dan 10% provisie in ieder geval).

De foto’s van de paparazzi zijn te vinden op Facebook.

Jil bedankt voor het keepen. Hopelijk vond je het leuk. Je hebt ons enorm uit de brand geholpen.
Stan bedankt voor het vlaggen. Hopelijk vond je het leuk. Je hebt ons enorm uit de brand geholpen.

Volgende week spelen we onze laatste bekerwedstrijd tegen Colmschate. Ik ben benieuwd welke avonturen we dan weer zullen beleven.

Een trainer

Vind ik leuk 0