blok-oranje-rood

‘Vals spelen’ bij FC Zutphen MO13-1 – sc Gorssel MO13-1

blok-oranje-rood

Sinds de laatste officiële wedstrijd, bijna 6 maanden geleden, mochten we eindelijk weer eens een partijtje voetballen. Natuurlijk hadden we in juli nog een oefenwedstrijd gespeeld tegen de voormalige MO13-1, maar een gemiddelde van 2 wedstrijden per half jaar klinkt niet echt als een goed gemiddelde. Zeg nou zelf…een wedstrijd spelen is leuker dan trainen, ondanks dat de trainingen natuurlijk super leuk zijn en altijd erg goed in elkaar zitten.

Sommige meiden hebben in de vakantieperiode niet stil gezeten en flink de voetbalskills getraind. Ik durf wel te zeggen dat we het enige meidenteam bij Fc Zutphen zijn met een keeper die een ‘rondje-om-de-wereld’ kan maken. Voor alle lezers die niet weten wat dit is … Google het maar.
Een balletje hooghouden is natuurlijk veel leuker dan de conditie op peil houden en er zal dus af en toe nog een beetje aan de conditie gewerkt moeten worden.

Vandaag speelden we een bekerwedstrijd tegen de meiden van Gorssel. De bekerwedstrijden zijn een mooie manier om ons voor te bereiden op de komende competitie. We beschouwen ze dan ook al veredelde oefenwedstrijden.

Dat Gorssel ook een meidenteam in deze leeftijdscategorie heeft, met flink wat dispensatie, was voor ons een verrassing. We dachten alle meidenteams in de buurt inmiddels wel te kennen. Het vermoeden is dan ook dat het een nieuw opgericht team is, vooral ook omdat ze de belangrijkste regel niet bleken te kennen, namelijk … ’niet hoger schieten dan de keeper van de tegenstander lang is’. Dat is namelijk niet eerlijk, eigenlijk is dat gewoon vals spelen. De uitslag van 2-6 telt dan daarom dus ook niet. Vier van de zes doelpunten waren te hoog en zullen hierbij dus ook van het scorebord geschrapt worden en dat resulteert dus in een verdienstelijke 2-2 eindstand. Of dat zomaar mag? Geen probleem hoor, ik ken de scheidsrechter persoonlijk, ik regel dat wel even.

Met drie afwezigen, en niet de minsten, bleven we met 12 over. Het maken van een opstelling is dan soms een beste puzzel en sommige meiden speelden daarom dan ook op posities waar ze normaal niet spelen. Het fysieke spel van de tegenstander zorgde er bij ons een beetje voor dat we soms een beetje te voorzichtig de duels in gingen. Het voetbal was soms een beetje te afwachtend en de wil om de bal te hebben was niet altijd aanwezig. Ons nieuwe spitsenduo, Lynn en Lynn, moesten een beetje wennen aan de positie en lieten zich regelmatig te ver terug zakken. Ondanks de gewenningsproblemen wisten ze toch nog af en toe gevaarlijk te worden, vooral Lynn H. kreeg nog 3 mooie kansen. Helaas leidde dit nog niet tot goals.
Er werd nog een goal afgekeurd van Gorssel. Onze vlagger Willem lette goed op en liet weten dat het buitenspel was. Wat een topper die Willem. Ondanks dat zijn dochter nog op vakantie was, was hij bereid om ons uit de brand te helpen en de vlag te hand te nemen.

In de rust moesten we de meiden nog even uitleggen dat voetbal een contactsport is. Kreten als…”ze duwen, ze knijpen, ze bijten”…werden regelmatig gehoord. Dat hoort bij voetbal. Zelfs bijten schijnt inderdaad wel eens te gebeuren in het profvoetbal.
Met de mededeling dat ze zelf ook niet altijd te lief moeten zijn, gingen de meiden het veld weer op. Er werd bij vlagen goed strijd geleverd en we wisten zowaar de 1-3 te maken. Lynn H. wist met haar vlammende linkerbeen de keeper van Gorssel te passeren.
Gaandeweg de 2e helft kregen we nog een penalty. Mila, die een mooie solo aan het maken was, bleef ongelukkig in de veter van een tegenstander hangen. De penalty werd benut door Mila zelf. In eerste instantie werd de penalty nog tegengehouden door de keeper, maar in 2e instantie kon Mila de bal aannemen en alsnog de bal langs de keeper schieten. Lynn H. had nog 2 mooie voorzetten die net te hard waren voor inlopende aanvallers, maar dat waren we mooie aanvallen van onze kant.
Uiteindelijk werd het 2-6 en hadden we onze eerste wedstrijd erop zitten.

Conclusie van een objectieve trainer: Wij hadden het betere voetbal. Het is dat zij enkele meiden met krachtige afstandsschoten hadden, maar uitgespeelde kansen hebben ze niet gehad.

Enkele leerpunten:

– Laat de tegenstander niet schieten
– Niet te veel lopen met de bal
– Wees niet bang voor het duel. De tegenstander bijt (meestal) niet.
– Wil de bal hebben

En zo ontstaat weer nieuw trainingsstof voor de komende week.

Een trainer

Vind ik leuk 0