blok-oranje-rood

“Stoute schoenen”, SJO MEC/Bredevoort MO13-1 – FC Zutphen MO13-2, 4-0

blok-oranje-rood

Iedereen was vandaag op tijd om af te reizen naar Bredevoort om daar aan treden tegen de nummer 2 van onze competitie. Een mooi reisje de Gelderse Achterhoek in en, het moet gezegd worden, het plaatsje Bredevoort zag er leuk uit. Er werden vergelijkingen met Bronkhorst gemaakt.

De trainer van onze tegenstander gaf ons nog een geschiedenisles over het voormalig vestigingsstadje. Ondanks het aantal inwoners, volgens wikipedia 1400, heeft het plaatsje stadsrechten. Hij vertelde bovendien over een kruittorenramp in 1600 nog wat. Als een professionele journalist zijnde heb ik dit natuurlijk gedubbelchecked en het schijnt allemaal waar te zijn. Voor zover de geschiedenisles van deze week.

Met deze week één geblesseerde en één afwezige hadden we nog 10 meiden over. Imke had aangegeven nog niet te willen keepen i.v.m. haar pols en gelukkig voor ons was Terra bereid om ons doel te verdedigen. In de wetenschap dat we tegen de nummer twee speelden, werden de stoute schoenen aangetrokken (zie foto). Ondanks dat we flink onder druk stonden en SJO veel kansen kreeg, stond het in de rust slechts 2-0. Dit was natuurlijk de verdienste van de verdediging, maar vooral ook van Terra. Ze stond vandaag stevig in haar schoenen (zie foto). Ze heeft echt heel veel tegengehouden en daar zaten echt harde schoten bij. Soms zou ik niet in haar schoenen willen staan…. zo te zien zijn die ook te klein (zie foto).

In de rust konden we, vooral coaches en toeschouwers, even weer op temperatuur komen. De meiden genoten van hun stroopwafel en yoghurtje terwijl er nog even een keeperswissel werd doorgevoerd. Imke wou het, na haar polsblessure, toch weer eens proberen en liet zien het nog niet verleerd te zijn. Uiteindelijk werd het 4-0 en wisten we voor het eerst deze competitie niet te scoren.

SJO heeft verdiend gewonnen en liet bij vlagen erg goed voetbal zien. Zelfs als coach van FC Zutphen kan ik daar wel waardering voor hebben.

Ondanks dat we de laatste wedstrijden verloren hebben, blijven de meiden positief. Het is mooi om te zien dat ze niet de moed in de schoenen laten zinken (zie foto) en gewoon blijven strijden, maakt niet uit hoeveel het staat.

Uit elke wedstrijd zijn weer dingen te halen waar we beter van worden en van kunnen leren, al is het dan het spel van de tegenstander. We hebben ook weer aan de conditie gewerkt en dat is nooit verkeerd.

Volgende week mogen we tegen de meiden van Neede voetballen en dat is een gelijkwaardige tegenstander.

Tot volgende week.

Een trainer

Vind ik leuk 0