blok-oranje-rood

MO15-2 toont en verdient respect

blok-oranje-rood

Na een weekend zonder voetbal en een weekje vakantie waren de meiden volledig opgeladen voor een lekker fris ochtendje voetbal. Op vrijdagavond kregen we helaas het bericht dat onze scheidsrechter zich had afgemeld. Gelukkig heeft Maura een toffe broer die ons uit de brand wou helpen. Fabio Schrijver voetbalt zelf in de JO19-1 en hoefde zelf pas om 15:00 te voetballen. Hij leidde de wedstrijd met vaste hand en deed dit foutloos. Bedankt topper!

 

[gap]

Henk Nijland

Er was ook nog verdrietig nieuws deze week. Henk Nijland, een groot clubman, is woensdag overleden. De meeste meiden zullen hem niet kennen en daarom een kleine introductie. Naast de vele jaren die hij bij de voorgangers van Fc Zutphen heeft gevoetbald was Henk verantwoordelijk voor het internet TV van Fc Zutphen. Vrijwel alle samenvattingen, interviews en ander filmmateriaal heeft Henk gemaakt. Bovendien was hij de opa van twee meiden uit de MO15-1 en de MO13-1. Zijn schoonzoon Tommy is trainer bij de MO15-1. Voor een ieder die wil zien wat Henk heeft gemaakt, op de website staat al het filmmateriaal (https://www.fczutphen.nl/internet-tv/).
Voor de wedstrijd werd er even een minuut stilte gehouden en dat maakt toch altijd even indruk. Alleen al voor het feit dat je onze groep meiden normaal nooit stil krijgt.

Juno bedankt

Ander spijtig nieuws deze week is dat Juno besloten heeft om te stoppen met voetbal. Naast haar enkelblessure merkte ze dat ze het voetbal zelf toch niet meer zo leuk vond. Sporten moet vooral leuk zijn en als het plezier er niet meer is, is het goed en dapper als je de beslissing neemt om te stoppen. Juno heeft na haar turn carrière jaren bij de meiden gevoetbald en was onze vaste linksback. Haar ouders waren ook altijd erg betrokken bij het team. Naast alle crossfit trainingen die haar moeder ons heeft gegeven, hebben haar ouders ons twee seizoenen geleden ook gesponsord en helemaal in het nieuw gestoken. Hopelijk vindt Juno snel iets anders waar ze weer plezier aan beleeft. Bedankt voor alles.

Over het algemeen zijn de verslagjes iets luchtiger, maar soms moeten ook de minder leuke zaken benoemd worden. Voordat een ieder depressief wordt van dit verslag, over naar minder serieuze zaken…oftewel voetbal.

Fc Zutphen MO15-2 vs Blauw Wit ’66 MO15-1

Voor de wedstrijd was er door enkele meiden nog even gezongen voor Lieve, die 14 jaar is geworden. Gefeliciteerd Lieve. We boden aan om nog een keer met z’n allen te zingen, maar dat hoefde niet…waarschijnlijk weet ze hoe ik zing.
Met wat half fitte spelers en Lieve die alleen de eerste helft zou spelen, leek het ons verstandig om wat versterking aan te vragen. Gelukkig voor ons hoefde de MO15-1 niet te voetballen en waren er twee meiden bereid om ons bij te staan. Tess Overmulder en Lynn Dijkman hebben ons goed uit de brand geholpen. Bedankt daarvoor. Dat we de extra wissels nodig hadden bleek wel toen Floor na 10 minuten al gewisseld moest worden. Helaas was de blessure aan haar voet toch nog niet voldoende hersteld.

Blauw Wit, op papier een gelijkwaardige tegenstander, begon de wedstrijd goed en zette ons vanaf het begin flink onder druk. Mede door onze verdediging, keeper en het feit dat ze het vizier niet goed hadden staan, bleef het 0-0. Door één van onze beruchte counters wist Sophie de bal knap terug te leggen op Charlotte, die goed positie had gekozen, en die maakte de 1-0. Dit was ook de ruststand.

In de rust kregen we nog een blessure te verwerken. Trainer Willem verrekte een spier in zijn kuit. Gelukkig bood Leo, vader van Charlotte, aan om te vlaggen. Voor iemand uit de basketbalwereld deed hij dit best goed.

Het eerste kwartier na de rust konden we weinig kansen creëren en dan blijkt ook maar weer hoe afhankelijk we zijn geworden van de snelheid van Sophie. De middenvelders hebben al gauw de neiging om alle ballen diep te geven, waar je sommige meiden voorin beter in de voet kan aanspelen. En zo ontstaat weer trainingsstof voor de volgende training.

Na 20 minuten was daar eindelijk de bevrijdende 2-0. Het was wederom Sophie met de assist en deze keer was het Danisha die precies door de benen van de keeper schoot.
Zes minuten later maakte Danisha haar tweede van de dag en nog weer iets later zelfs haar derde uit een penalty.

Zo had Danisha een zuivere hattrick te pakken. In het profvoetbal mag je dan de bal houden, maar helaas heeft Fc Zutphen al haar ballen zelf nodig en moet Danisha het doen met een compliment over haar vertoonde spel van die dag. Naast de goals die ze maakt, alweer 7 deze competitie, heeft ze ook veel werk op het middenveld verzet.

Het voetbal zag er af en toe wel een beetje rommelig uit, maar dat mocht de pret niet drukken.
Nog een compliment voor Lynn Dijkman namens de meiden. Ze vonden het fijn dat ze zo coachte binnen het veld. Hopelijk nemen onze meiden dit voorbeeld over.

De derde wedstrijd van het seizoen wonnen we dus met 4-0 en zo staan we met 7 punten uit 3 wedstrijden op het moment zelfs bovenaan. Om de verwachtingen enigszins te temperen. Het seizoen duurt nog lang en de tegenstanders zijn tot nu allemaal redelijk gelijkwaardig, maar het is een goed begin. Wie weet waar het eindigt.

Een trainer 

(Foto’s o.a. door Bas van Tongeren en de filmpjes door Astrid Klijnsma)

[ux_gallery ids=”25801,25802,25803,25806,25808,25810,25814,25818,25821,25824,25828,25831,25832,25833,25834,25835,25836,25837,25838,25839″]

Vind ik leuk 0