blok-oranje-rood

MO15-2 start de voorjaarscompetitie met overwinning

blok-oranje-rood

Na ruim een maand, wat veel langer leek, begon vandaag dan eindelijk de voorjaarscompetitie.
De najaarscompetitie zijn we ergens in de middenmoot geëindigd. Er waren hele goede wedstrijden en een paar mindere. Het hoogtepunt van die competitie was misschien wel de wedstrijd tegen Lochem. Als enige wisten wij, in een fantastische wedstrijd, te winnen van kampioen Lochem.

 

[gap]

Competitie indeling

Maar goed…dat was lang geleden. Het is tijd voor een nieuw seizoen. In eerste instantie waren we in de regio Arnhem/Nijmegen ingedeeld. Om verschillende redenen hebben we verzocht om toch weer ingedeeld te kunnen worden in de regio Achterhoek. Hierdoor zien we weer enkele teams terug die we in de najaarscompetitie ook getroffen hebben. Eén van die teams is de tegenstander van vandaag, Sp. Neede MO15-1. Twee maanden geleden trokken we, na een gelijk opgaande wedstrijd, aan het kortste eind. Vandaag zou het andersom zijn

 

Afscheid nemen bestaat niet

Tijdens de winterstop hebben we nog afscheid genomen van twee meiden. Raffaela, die al een jaar aan het revalideren is, blijkt nu toch geopereerd te moeten worden aan haar knie. Ze heeft daarom voor zichzelf besloten om te stoppen met voetbal. Wie weet zien we haar nog wel eens terug. Eerst helemaal herstellen. Succes Raffaela.
Een ander verhaal is Mila. Mila heeft een fantastische winnaarsmentaliteit en ambities om zoveel mogelijk uit haar voetbal te halen. Ze heeft daarom besloten om bij de MO17-1 te gaan voetballen. Ze weet dat ze altijd weer terug mag komen. Doordat de MO17-1 toevallig al twee zaterdagen geen activiteit hadden, was Mila al (tijdelijk dus) eerder terug als dat we verwacht hadden.

JO13-3 vs MO15-2

Vorige week hadden we nog een nuttige oefenwedstrijd gespeeld tegen de jongens van de JO13-3. Er werd bij vlagen goed gespeeld en conditie leek vooral het grootste probleem. De wedstrijd werd verloren met 5-2, maar hoewel de jongens het vooral van hun techniek en acties moesten hebben, was ons veldspel en de inzet weer beter. Op de één of andere manier lijken meiden altijd extra gemotiveerd als ze tegen jongens spelen. Het was in ieder geval fijn om een wedstrijd in de benen te hebben voor de start van de competitie.

Fc Zutphen MO15-2 vs Sp. Neede MO15-1

Zoals gezegd zijn er twee meiden die afscheid hebben genomen, wat de teller op 14 brengt. Bovendien hebben we iemand die maximaal 15 minuten kan voetballen. Daarnaast heeft iemand wel eens iets waar die niet onderuit kan. Er schijnt ook nog één of andere pandemie rond te gaan.
Al met al hadden we dus 10 en een kwart speelster. Tijd voor een beetje aanvulling. “Gelukkig” voor ons werden overal om ons heen wedstrijden afgelast. Zo konden we drie meiden lenen. “Onze” Mila dus en van de MO15-1 deden Mirte Olthuis en Lotte Nijweide mee.

Van het feit dat er weer publiek toegestaan was werd flink gebruik gemaakt. Al dat publiek gaf iets extra’s aan de wedstrijd. Ik weet dat het sommige toeschouwers moeite kostte, maar ze hielden zich allemaal rustig en kritiek op de scheids was eigenlijk maar van één persoon binnen het veld te horen. De wedstrijd tegen Neede ging weer gelijk op. Sophie wist de 1-0 te maken. Neede scoorde vervolgens de 1-1. Danisha maakte de 2-1, waarna Neede vervolgens weer de 2-2 maakte.
Leuk was om te zien hoe een bepaalde oefening van de training door één van de meiden in de wedstrijd werd toegepast. Aangespeeld worden met een meisje in de rug en jezelf dan vrij spelen door de bal met de hak achter het standbeen langs te spelen. Altijd fijn voor een trainer als je ziet dat ze ook af en toe iets leren. Lynn bedankt.

Isa gaf in de rust aan veel last van haar been te hebben en we hadden daardoor nog één fitte wissel voor de 2e helft. Onze verdediging hield alles goed dicht in de 2e helft en Sophie maakte nog twee keer een doelpunt. Ik moet haar nog even vragen waarom ze zo snel mogelijk de bal uit het goal pakte om op de middenstip neer te leggen. OF ze was de tel kwijt en dacht dat we misschien achter stonden OF ze wilde aan het doelsaldo werken. Meer doelpunten kwamen er niet en we wonnen de wedstrijd dus met 4-2.

Al met al een goed begin van de competitie. Mila, Mirte en Lotte heel erg bedankt voor het meedoen. Hopelijk vonden jullie het leuk.

Volgende week spelen we ook weer tegen een oude bekende. Onderschatting ligt op de loer, want de vorige keer wonnen we met 0-14.
Op naar volgende week.

Een trainer

Vind ik leuk 0