blok-oranje-rood

MO15-2 speelt tegen de kampioenen

blok-oranje-rood

De een na laatste wedstrijd van het seizoen was tegen de kampioen. In 10 wedstrijden hadden ze 30 punten gehaald. De mensen met een wiskundeknobbel kunnen daaruit dus opmaken dat ze alle wedstrijden gewonnen hadden.
De reis ging richting Duitsland. Het navigatiesysteem van een zekere trainer leidde ons over mooie landweggetjes. Gelukkig mochten we net voor de grens stoppen in Dinxperlo om daar tegen de plaatselijke FC aan te treden.

[ux_image id=”30018″]

[gap]

Fusieclub Dinxperlo

De fusieclub, sinds 2019, heeft goed aan de weg getimmerd. De laatste keer dat ik er was heette het nog DZSV. Een hele mooie nieuwe kantine ligt precies in het midden van het complex. Het was wel een beetje zoeken naar de kleedkamers, want die waren over verschillende gebouwen verdeeld. De vrijwilligers op de club waren het blijkbaar ook niet helemaal eens over waar wel en waar niet gerookt mocht worden. Waar eerst onze trouwe supporters nog weggestuurd werden om ergens anders te roken, werden na de wedstrijd asbakken neergezet. Een zekere vader stond erop dat de asbakken daarom alsnog weggehaald moesten worden…geintje natuurlijk.

Pijntjes

Tijdens de warming-up kwam de één na de ander bij me met de opmerking…”ik weet niet hoelang ik het volhoud, want…”. Op dat moment dacht ik “misschien had ik i.p.v. twee gastspelers er vijf moeten regelen.” Ook deze week hadden we weer dankbaar gebruik gemaakt van onze vrienden van de MO15-3. Twee meiden, Lotte en Noa, wilden ons wel komen versterken en zo hadden we vandaag 14 meiden.

De wedstrijd

Het werd al snel duidelijk waarom Dinxperlo kampioen is geworden. Ze maakten mooie driehoekjes en wisten regelmatig met mooie steekpasses teamgenoten diep te sturen. We hadden veel moeite om de bal in het team te houden. Af en toe werd er door ons goed gecombineerd, maar we wisten geen kansen te creëren. Onze verdediging zorgde er lang voor dat we op 0-0 bleven staan, maar uiteindelijk wist Dinxperlo toch te scoren.
De scheidsrechter, die waarschijnlijk voor zijn beroep kapper is, liet het spel even stilleggen speciaal voor Floor. Floor, die haar haar altijd los draagt, werd vriendelijk verzocht om haar haar in een staart te doen. Het was duidelijk dat Floor hier niet blij mee was. Danisha was goed voorbereid en had nog een elastiekje beschikbaar. Nadat de scheids tevreden was met de nieuwe ‘look’ van Floor, konden we weer verder.
Bij een 3-0 achterstand wisten we toch nog een doelpuntje te maken. Bodil moest er nog een eindje voor sprinten, maar wist uiteindelijk de bal precies in de hoek te plaatsen, zodat zelfs de lange keeper van de tegenstander er niet bij kon. 3-1 was ook de ruststand.

De tweede helft gaf een beetje hetzelfde spelbeeld. Dinxperlo wist nog twee keer te scoren en zetten zo de eindstand op 5-1.
Onze grensrechter van vandaag liet nog even zien dat hij niet voor niks was meegereden. Hij mocht maar liefst drie keer vlaggen voor buitenspel. Heeft hij zich toch nog nuttig gemaakt, ondanks dat hij geen jurk aan had (grapje voor de insiders).
Een ander pluspunt was de hoeveelheid minuten die onze blessuregevallen vandaag gemaakt hebben. Floor speelde voor het eerst dit seizoen bijna een hele wedstrijd. Nikki hield het ook langer vol dan de voorgaande weken. Zelfs Nina, ondanks het kunstgras, speelde bijna het dubbele aantal minuten vergeleken met andere wedstrijden.

Zoekplaatje

Lotte en Noa speelden allebei een topwedstrijd. Ondanks dat ze soms op posities stonden waar ze niet precies wisten wat ze moesten doen, deden ze dit met volledige inzet. Bedankt meiden.

Er is bovendien een keer niet vergeten om een foto te maken. Het is een zoekplaatje geworden. Op het eerste gezicht lijkt het alsof er 12 meiden op de foto staan. Vind jij het 13e meisje?

Volgende week spelen we onze laatste competitiewedstrijd in Zelhem. Het is, voor ons doen, wel een vroegertje. Vrijdag dus allemaal op tijd naar bed. Yeah right!

Een trainer

Vind ik leuk 21