MO15-2 lijdt kou in Aalten

Na een verplicht vrij weekend, i.v.m. coronagevallen bij Winterswijk, mochten we vandaag eindelijk weer een wedstrijdje voetballen. Helemaal richting Aalten bij de Aaltense Zaterdag Sport Vereniging…oftewel AZSV. Ik weet niet of de meiden nog ambities hebben om internationaal te gaan voetballen, maar dit kwam al aardig in de buurt. Als je de bal iets verkeerd raakt, moet je hem ophalen in Duitsland.

[gap]

Wandelen in Aalten

We hadden vandaag 12 meiden van onszelf door 2 corona gerelateerde gevalletjes. Gelukkig wilde Carmen van de MO13-1 ons graag helpen en had er zelfs een wereldreis voorover.

AZSV is een erg grote club met heel veel velden. Het meest afgelegen veld was voor ons bedoeld. Na een wandeling van 15 minuten kwamen we eindelijk aan op onze bestemming…veld 6.
Ik weet niet of het met de ligging aan de grens van Duitsland te maken heeft, maar het was behoorlijk koud in Aalten. De warming-up werd daarom door sommigen met de winterjas aan gedaan. AZSV had enkele flinke meiden en dat was in het begin een beetje imponerend, maar tijdens de wedstrijd merkte je daar gelukkig niks meer van. Carmen, het kleinste meisje van het veld, trok zich niks aan van de 4 koppen grotere meiden.

AZSV MO15-1 vs Fc Zutphen MO15-2

Toen de verdwaalde Isa ook terecht was, floot de scheidsrechter voor de start van de wedstrijd.
Het was duidelijk dat we hier in ieder geval niet hoefden te verliezen. Over de hele wedstrijd gezien hadden we de meeste kansen, maar waren we in de afronding een beetje ongelukkig. Bovendien had AZSV ook een goede keeper. Ik altijd maar denken dat we de enige waren met een goede keeper.
Gelukkig wist Lynn op aangeven van Sophie de bal in de hoek te plaatsen waar de keeper niet bij kon.
Helaas scoorde AZSV even later al de gelijkmaker en 10 minuten daarna zelfs de 2-1.

In de rust werd door de tegenstander aangegeven dat we op het veld zouden blijven en dat er drinken gebracht zou worden. Op zich wel te begrijpen, gezien de afstand lopen, maar een zekere trainer met wintertenen verlangde toch eigenlijk stiekem naar een beetje warmte.

De tweede helft gaven we niks meer weg. Onze verdediging stond als een huis. Duels werden gewonnen, ballen onderschept en goed voor de man gekomen. Hoewel we niet meer veel kansen creëerden wisten we toch nog een keer te scoren. Toevallig de woensdag ervoor liet Bodil trots zien dat ze doorhad hoe ze met de wreef de bal door de lucht kon schieten. Raad eens hoe er gescoord werd. Bodil haalde vanaf de linker zijkant de poot aan en bal belande over de keeper in de verre hoek. Een fantastische goal.
Het bleef uiteindelijk 2-2 en op zich had een ieder daar wel vrede mee.

Geen wedstrijd

Wat restte was een terugreis van 45 minuten en zo hadden we al met al langer in de auto gezeten dan dat we gevoetbald hadden.
Carmen, bedankt dat je met ons mee wilde doen. We hopen dat je het leuk vond.

Volgende week zijn we vrij en de week erna is de inhaalwedstrijd tegen Winterswijk.
Over twee weken dus pas weer een wedstrijd…hoe komen we de tijd door?