blok-oranje-rood

MO15-2 haalt in

blok-oranje-rood

Na een weekendje vrij, voor de meeste meiden, mochten we eindelijk weer een wedstrijdje voetballen. Waar vorig seizoen afgelastte wedstrijden nog wel eens vergeten werden, worden ze tot nu toe allemaal weer opnieuw ingepland. Dat is natuurlijk altijd goed. Vandaag stond voor ons de inhaalwedstrijd tegen Winterswijk op het programma. De meeste meiden hadden hier lang naar uitgekeken. Niet perse om een voetbalwedstrijd, maar meer vanwege de tegenstander. Het vorige seizoen hebben we namelijk ook tegen Winterswijk gespeeld en toen maakten we maar liefst 15 doelpunten. Ik hoef je niet uit te leggen wat bij de meiden daarom de verwachtingen voor vandaag waren.

 

[gap]

Hoofdveld

Ik weet niet of het er mee te maken had dat wij in dit inhaalweekend één van de weinige spelende teams waren of dat de club geluisterd heeft naar het verzoek van Bodil, maar wij mochten vandaag op het hoofdveld spelen. Alle meiden, op één na, vonden dit natuurlijk fantastisch. Onze Nina krijgt op kunstgras helaas altijd meer last van haar enkel en moest daardoor ook vroegtijdig gewisseld worden. Haar zus Imke was gelukkig precies op tijd hersteld van een enkelblessure en dat was prettig voor ons, want in tegenstelling tot de wedstrijd van vorig seizoen kreeg onze keeper vandaag wel wat te doen.
Tijdens de warming-up hadden de meiden het nog een beetje fris, maar het kunstgras werd langzaam maar zeker opgewarmd. Voor de duidelijkheid…de opwarming gebeurde door de zon.

MO15-3 biedt hulp

Een nadeel van een inhaalwedstrijd in een vakantie is natuurlijk dat er wel eens mensen op vakantie gaan. Skivakanties of overwinteren op warme eilanden. Het kwam er op neer dat we vandaag Isa, Floor en Maura moesten missen. Omdat we er dan nog maar 11 hebben, moesten we even hulptroepen inschakelen. De 15-3 hielp ons uit de brand. Marley en Lieke zouden ons komen helpen. Helaas had Lieke op vrijdagavond een enkelblessure opgelopen bij een voorronde training van de MVVA en deze was zaterdagochtend helaas nog niet hersteld. Door snel handelen van de leiding van de MO15-3 werd Naomi uit bed getrommeld om ons te helpen. De twee wissels bleken we ook zeker nodig te hebben.

De meiden waren nog even ongerust….”ze komen toch wel hè?” De meiden van Winterswijk waren iets vertraagd, maar blijkbaar hadden ze genoeg aan een warming-up van een kwartier.

Remco met de fluit, Wilco met de vlag en een zonnetje wat inmiddels begon op te warmen. De wedstrijd kon beginnen.

Fc Zutphen MO15-2 vs Fc Winterwijk MO15-2

Het werd al snel duidelijk dat Winterswijk niet stil had gezeten. Er zat veel meer voetbal in, ook enkele andere meiden, en dat maakte de wedstrijd een stuk interessanter.
Sophie was weer goed op dreef en scoorde na 15 minuten twee keer achter elkaar op bijna zelfde wijze met de punt van haar schoen in de verre hoek.
Lotte moest zichzelf nog even laten wisselen i.v.m. een schoenenprobleem. Haar broer werd tussendoor nog even naar huis gestuurd om andere zolen te halen. Een top broer heeft ze.

Het was trouwens niet zo dat Winterswijk niks aan het doen was. Ze kwamen soms nog gevaarlijk voor de goal, maar waar onze topverdediging het probleem niet oploste was er altijd nog de twaalfde dame in ons team genaamd ‘Lady Luck’.
De 3-0 werd gescoord door Danisha na een goede actie en de 4-0 door Marley die de bal, na een knappe aanname, met een mooi schot over de keeper kreeg. Rust.

Het eerste kwartier van de tweede helft konden we geen kansen creëren en was het vooral hard werken. Erg mooi was het om te zien hoe rustig de verdedigers vandaag bleven. In plaats van de bal zomaar weg te schieten hielden ze de rust en wisten het iedere keer voetballend op te lossen.
Ondanks de nieuwe zolen hield Lotte nog last van haar hak. Strompelend liep ze over het veld, maar als het nodig was ging ze weer voorop in de strijd. Ik ben wel eens benieuwd hoeveel blauwe plekken die na een wedstrijd heeft. Over strijd gesproken, gastspeler Naomi kan er ook wat van. In één van haar duels viel ze op haar arm en moest nog even gewisseld worden. Het viel gelukkig uiteindelijk mee.
We wisten in de tweede helft nog twee keer te scoren. Eerst scoorde Lynn door vanaf afstand over de keeper te schieten en even daarna scoorde Lynn na een goede actie. Zo werd het uiteindelijk 6-0.

Bedankt

Weliswaar geen 15-0, maar als je ergens je best voor hebt moeten doen geeft dat natuurlijk veel meer voldoening.
Nu volgt er even een lijst aan bedankjes, want zonder de volgende personen was het…uh….nog steeds een fantastische ochtend.
Scheidsrechter Remco bedankt, foutloos gefloten.
Grensrechter Wilco bedankt, foutloos gevlagd.
Gastspeler Marley bedankt, fantastische acties over de rechterkant, een mooie goal en goede corners.
Gastspeler Naomi bedankt, mooie duels uitgevochten op de linkerkant en dat terwijl je pas net wakker was. Hopelijk geen last meer van je arm.
Het massaal toegestroomde publiek in de vorm van (groot)ouders, broertjes, zusjes, vriendjes, meiden en trainer van de MO15-3, voormalig teamgenoot en verder iedereen die ik vergeet.
Leo bedankt, leuke filmpjes (linkjes staan onder het verslag).
Zon bedankt, goed je best gedaan.
En uiteindelijk…meiden van Winterswijk, leuke pot.

Volgende week spelen we thuis tegen UNO’21. Ook die hebben we vorig seizoen getroffen en ik denk dat de meiden nog wel iets recht willen zetten.
Tot volgende week.

Een trainer

 

Videos:

Sophie 1-0

Sophie 2-0

Danisha 3-0

Marley 4-0

Lynn 5-0

Lynn 6-0

Vind ik leuk 0