MO15-1 trefzeker tegen hekkensluiter RDC Deventer 0-7

In zeven wedstrijden had RDC, onze tegenstander van zaterdag 11 mei, pas drie punten verzameld. In een team met pubermeiden ligt onderschatting dan op de loer. ‘Dat doen we wel even’, is de gedachte. Appeltje eitje. Waarop iedereen vijftien procent minder inzet toont en het spel ondermaats blijft. Draken van wedstrijden zijn soms het gevolg.

Gelukkig bleef deze standaardinstelling vandaag achterwege. Tegen RDC startten we sterk en togen we gelijk ten aanval. Vooral de vleugels werden goed benut. Thalysha en Pomme, en later in de wedstrijd ook Kyo, kwamen aan de flanken goed door. Het resulteerde in een aantal mooie voorzetten en hoekschoppen. Hadden we in alle voorgaande wedstrijden moeite met scoren, in de eerste minuten van deze wedstrijd was hiervan niets te merken. Na tien minuten wervelend voetbal hadden wij een comfortabele voorsprong van 0-3 te pakken. Eerst scoorde Fenna met een mooie uithaal vanaf de rand van het strafschopgebied, dicht bij de achterlijn, daarna was Thalysha twee keer attent bij voorzetten. Nog voor rust werd het 0-4 door een doelpunt van Kijara, die een mooie
slalom door het centrum van de verdediging van RDC zakelijk wist af te ronden.

Om de druk op RDC verder op te voeren speelden we de tweede helft achterin één op één, zodat we op het middenveld met Nieke een man/vrouw extra hadden. In het hart van de verdediging kweten eerst Noa en later Eva zich uitstekend van deze nieuwe taak (in je eentje zowel voorstopper als laatste man/vrouw zijn). In de tweede helft kwam RDC er niet meer aan te pas en speelden we non-stop op de helft van de tegenstander. Nieke, Kyo en Fenna wisten nog een keer doel te treffen. Helaas leidde ons overwicht in de loop van de tweede helft ook tot gemakzucht en onzorgvuldigheid. Fenna, Thalysha, Kyo, Noa en Pomme misten mooie kansen, waardoor het bij een zevenklapper bleef.

Rob Rodewijk, coach MO15-1