MO15-1 sluit seizoen met winst af tegen Eerbeekse Girls: 1-3

Onze laatste wedstrijd van het seizoen speelden wij op zaterdag 25 mei tegen de girls van Eerbeekse Boys. Na een vervelende scheenblessure, die haar weken aan de kant hield, kon Ellamijn gelukkig weer meedoen. Als keeper deed ze het uitstekend. Ze keepte attent, verkleinde soms slim haar doel en coachte als vanouds haar medespelers. Haar trof geen blaam bij het enige tegendoelpunt, halverwege de tweede helft. Na halfslachtig wegwerken van de bal scoorde Eerbeek van dichtbij 1-3. Op dat moment was de wedstrijd al in ons voordeel beslist.

En dat terwijl we de wedstrijd niet goed begonnen. We startten matjes. Of dat door het uitgaan de avond ervoor, het uitvallen van trainingen, het mooie zomerweer of de reeds gevallen beslissingen in onze competitie kwam, zal een vraag blijven. Omdat ook Eerbeek de eerste 20 minuten geen vuist kon/wilde maken, kabbelde de wedstrijd voort. Er gebeurde niets noemenswaardigs. Totdat Sharon in de 20e minuut van de eerste helft van zich liet horen. Op een uitstekende hoekschop van Fenna reageerde ze attent. Bij de tweede paal schoot ze de bal beheerst in één keer binnen. Op dat moment ontwaakten we uit onze lethargie. Opeens legden we wel energie in ons spel, zetten we Eerbeek vast, combineerden we er lustig op los en creëerden we kansen.

In het laatste kwartier voor rust lieten we zien hoe goed we samen kunnen voetballen. Verdedigend stonden we als een huis (met Sharon, Noa, Eva en Suze). Het middenveld had de touwtjes in handen (met Kijara, Nieke en Lizzy). En voorin dartelden Thalysha en Kijara op de vleugels en regisseerde Fenna het aanvalsspel. Na een prachtige breedtepass van Fenna, vanaf de linkerkant, nam Pomme de bal na een stuit in één keer op haar schoen. Vlak langs de eerste paal zoefde de bal het doel in; met haar onverwachte uithaal gaf ze de keeper geen tijd om te reageren. Nog voor rust drukten we ons overwicht uit in een derde doelpuntt. Vanaf de middenlijn bereikte Lizzy Thalysha, die behendig een tegenstander uitspeelde en schuin voor het doel de bal hoog tegen de touwen joeg: 0-3.

In de tweede helft lukte het ons niet om het goede spel voort te zeten. We kregen nog wel een paar mooie kansen. Zo lobte Kyo na een pass van Nieke de bal vanaf de rand van het strafschopgebied net over het doel heen. En schoot Quinty na een mooie solo alleen voor de keeper te gehaast (naast). Het tegendoelpunt van Eerbeek liet de wedstrijd niet kantelen. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd zoals die begonnen was, voortkabbelend in een tempo dat past bij zomeravondvoetbal.

Met deze overwinning sluiten we ons seizoen af met een mooie vierde plaats, met 20 punten uit 10 wedstrijden (en 30 doelpunten vóór). Na de zomer gaan we met zijn allen verder als MO17-1.