MO15-1 schittert in doelpuntenfestijn tegen Blauw Wit ’66: 10-3

Wat een heerlijke wedstrijd speelden we zaterdag 18 mei tegen Blauw Wit ’66 uit Holten. Een stralende zon, een zacht windje, een strak gemaaid veld – en meiden die dartelden als koeien in de wei na een lange winter op stal.

Bij zoveel energie en plezier had Blauw Wit snel het nakijken. Binnen twintig minuten stonden wij met 3-0 voor. Het eerste doelpunt was van Quinty, die een prachtige solo dwars door de verdediging van Blauw Wit beheerst afrondde. Doelpunt nummer twee en drie kwamen van de voet van Nieke, één intikker na een mooie aanval over onze rechterflank en één treffer na het uitkappen van drie verdedigers in de zestien. Vooral ons spel op de vleugels (met Thalysha en Kyo, ondersteund door halfspelers Lizzy en Quinty) was uitstekend – en wordt met de week beter. Meer dan ooit wordt op onze vleugels gecombineerd, is er actie en durf, wordt de achterlijn gehaald en komen er bruikbare voorzetten. Nog in de eerste helft scoorde Nieke na een lepe vrije trap van Fenna haar derde doelpunt van de dag. Voor rust deed Blauw Wit nog iets terug: 4-1.

In de tweede helft pakten we de draad gelijk op. We gaven Blauw Wit, dat net onder ons op de ranglijst stond, geen kans in de wedstrijd te komen. Met een mooie steekpass gaf Nieke Pomme een vrije doorgang naar de keeper; fraai lobte zij de bal over de keeper heen. Lizzy bekroonde haar sterke spel met een doelpunt. Na een demarrage speelde ze dicht bij de achterlijn een verdediger uit; oog in oog met de keeper schoof ze de bal beheerst binnen. Ook Eva, onze laatste man/vrouw, onze Dyson achterin, deed een duit in het zakje. Vanaf de eigen helft stoomde ze op en schudde ze drie tegenstanders van zich af. Eenmaal in het vijandelijk strafschopgebied aangekomen behield ze het overzicht en rondde ze bekwaam af.

Ondanks de grote achterstand probeerde Blauw Wit te blijven voetballen en bleven ze op zoek naar doelpunten. Hierdoor behield de wedstrijd een open karakter en golfde het spel op en neer. Uiteindelijk werd Blauw Wit voor deze strijdwijze met twee doelpunten beloond, maar niet nadat Nieke haar doelpuntenproductie met nog drie stuks opschroefde tot zes (!) in totaal.

Levy en Sharon: bedankt voor het meespelen!