Kans op revanche voor FC Zutphen MO13-2

Zaterdagochtend 26 september was het tijd voor een sportieve revanche op de MO13-2 van Borculo. De allereerste wedstrijd van onze dames op 29 augustus in de beker competitie eindigde in een remise met veel goals. Dit is dus een veelbelovende uitgang voor de eerste competitiewedstrijd van de dames.

Het was best lekker weer om 8.00 uur ’s ochtends bij FC Zutphen. Vanwege een corona melding waren de kleedkamers en kantine gesloten. De meiden zouden eerst nog op de foto gaan, maar helaas was de fotograaf nergens te bespeuren. Daarom nam leidster Mireille, moeder van de geblesseerde Bodil, zelf wat leuke foto’s.

Onder leiding van Esther, moeder van Sophie en hoofdleidster, begonnen de dames aan de wedstrijd met twee wissels. De drie geblesseerden van het team; Bodil, Ela en Charissa kwamen hun teamgenoten wel aanmoedigen. Arjan, de vader van Bodil floot de wedstrijd. Voor nieuwkomeling Ellis was het haar eerste wedstrijd en ze mocht als spits beginnen. Naomi begon rechtsvoor, Leonie linksvoor, Sophie in het midden, Romee rechtsachter, Carmen linksachter en Marit centraal achterin. Kiara keepte en Lynn en Lotte begonnen als wissel.

De meiden begonnen redelijk goed aan de wedstrijd en kregen de eerste helft een hele goede aantal kansen die er helaas niet ingingen. Aan de andere kant kreeg Borculo ook wat kansen en daar gingen er twee van in. In de waterpauze besloten coach Esther en haar assistent de vooraf besproken opstelling van Tommy toch iets aan te passen; Romee en Naomi wisselden van plek. Uiteraard werd ook gewoon gewisseld zoals wel vooraf ingepland werd en Lynn en Lotte kwamen erin voor Leonie en Ellis. Tot aan de rust vielen echter geen goals meer.

Na rust leek het wat lekkerder te lopen in het team en voor we het doorhadden scoorde Lynn haar allereerste goal en de eerste goal van de competitie voor FC Zutphen MO13-2 met een assist van rechtsback Naomi!! 1-2 ! Voor we met onze ogen konden knipperen had Leonie de gelijkmaker er al in liggen en ging ze vrolijk verder met de voorsprong. Lynn vergrootte de voorsprong naar 4-2. De dames van Borculo lieten het er echter niet bij zitten en schoten de 4-3 in de kruising.

Het begon echt op een herhaling van de eerste wedstrijd (5-5) te lijken, maar ditmaal nam toch FC Zutphen haar voorsprong terug vanuit een prachtige counter vlak voor tijd. Een corner voor Borculo kwam via Lotte’s knie bij Leonie op het middenveld terecht. Aangezien de dames bijna allemaal voor het goal van Kiara stonden, had Leonie vrij spel en nam de bal mee en schoot het onberispelijk binnen: eindstand 5-3!

Volgende wedstrijd op zaterdag 3 oktober weer thuis om 8.30 uur tegen Enter.

Tekst: Petra Bleumink-Regtop