Jongedames in zwart dansen er op los en winnen

Met de nieuwe verscherpte maatregelen rondom het coronavirus betekende dit dat we voor het eerst dit seizoen een thuiswedstrijd zonder eigen publiek moesten spelen. Als trainer, leider of vlagger heb je maar mooi geluk vandaag de dag. De fanatieke aanhang had een plaatsje buiten het complex gevonden om toch nog iets van de wedstrijd mee te krijgen en zelfs het filmmateriaal van die afstand was goed en erg leuk om terug te zien.

[ux_image id=”16742″ image_size=”original”]

[gap]

Op papier kregen we vandaag een enigszins gelijkwaardige tegenstander op bezoek. De MO13-2 van Eerbeekse Boys hadden bijvoorbeeld met 9-3 gewonnen van Deventer 2, waar wij met 10-1 van hadden gewonnen. Al met al een interessante ontmoeting met de nodige kansen om punten binnen te slepen.

De vrijdag voor de wedstrijd kregen we, met het oog op de slechte weersverwachting, van Eerbeekse Boys nog de vraag of het toch niet mogelijk was een kleedkamer open te stellen. Tja, clubs gaan hier tot nu toe behoorlijk verschillend mee om en bij FC Zutphen is er besloten om alles dicht te houden. Vooral bij slecht weer snap ik het verzoek wel… maar gelukkig was het allemaal niet nodig. Het was namelijk een schitterende ochtend met uitsluitend zon.

Gezien het feit dat Eerbeek ook in het oranje speelt, moest er nog even iets geregeld worden met Dick (de materiaalman). Aukje had een tas met mooie zwarte shirts mee gekregen en er vond nog even een verkleedpartijtje plaats op het veld. De mannelijke stafleden werd vriendelijk verzocht de overkant van het veld te bewonderen, want de meiden zijn inmiddels jongedames. De zwarte shirts waren duidelijk op de groei aangeschaft, want in sommige gevallen moesten mouwen 4 keer omgeslagen worden. Zo werden we i.p.v. de meiden in oranje/rood de “all blacks”. Zoals jullie waarschijnlijk weten zijn de “All Blacks” een Nieuw-Zeelands rugbyteam in zwarte kleding, vooral bekend van de “Haka”. Deze dans wordt voor de wedstrijd uitgevoerd om de tegenstander te imponeren. Bij ons werd de dans echter na de wedstrijd uitgevoerd en hij was behoorlijk imponerend.

Benieuwd naar de dans?

De wedstrijd

We begonnen goed aan de wedstrijd. Vooral Marlinde had mooie acties over de rechterkant, helaas zat de afwerking nog niet mee, maar dat gaat vanzelf een keer komen. Er werden nog meer kansen gecreëerd, maar de eerste 20 minuten stond het vizier nog niet helemaal scherp. Gelukkig maakte Charlotte na 20 minuten eindelijk de bevrijdende 1-0. Ongeveer 5 minuten later werd het helaas 1-1. In de laatste minuut van de eerste helft konden we nog een kleine mentale tik uitdelen. Lynn H. schoot de bal in de lange hoek en zorgde zo voor de verdiende 2-1. Rust.

Na de rust gingen we gewoon door met waar we gebleven waren…kansen creëren. Er vlogen nog ballen over de goal en één op de paal. Na iets meer dan 15 minuten zorgde Danisha eindelijk voor een iets ruimere marge door de 3-1 te maken. Niet dat we dit nodig hadden, want de verdediging stond als een huis. Er werd geen kans meer weg gegeven.

Vanaf dat moment knakte er iets bij de tegenstander en werd er door onze meiden steeds beter samen gespeeld. Voor de zekerheid maakte Danisha ook maar de 4-1. Lynn O. maakte vervolgens de 5-1 na een goede voorzet van Lynn H. Danisha maakte met haar linkerbeen de 6-1 en uiteindelijk werd de eindstand bepaald door Charlotte en wonnen we terecht met 7-1.

Een fantastische overwinning van een fantastische groep meiden. Dat was dus zogezegd wel een dansje waard. Volgende week hebben we geen wedstrijd en kunnen de meiden van een verdiende vakantie genieten. Natuurlijk gaan we wel trainen, want een week niet gevoetbald is een week niet geleefd…of is dat iets te dramatisch?

Tekst: Een trainer