Het hagelt doelpunten voor de MO19-1

Na een fantastische wedstrijd tegen Oeken was het vandaag tijd voor de wedstrijd tegen Gorssel. We begonnen de warming-up met droog weer, maar nog geen 10 minuten later was het keihard aan het hagelen. Niks zo verraderlijk als het weer in april.

[ux_gallery ids=”28732,28735″ style=”none” type=”slider” columns=”1″ slider_nav_style=”circle” slider_nav_color=”light” auto_slide=”6000″]

[gap]

De 1e helft

Het was 12:30 uur en het eerste fluitsignaal klonk. Gorssel trapte af en wij stapten gelijk vooruit. Het was voor ons zaak om zo snel mogelijk de eerste goal te maken en het spel op de helft van de tegenstander te houden. Het eerste kwartier werd dit naar behoren uitgevoerd en dit zorgde voor de nodige kansen voor ons. Deze werden helaas niet benut, maar als we zo door bleven spelen dan kwamen de doelpunten vanzelf. Na 20 minuten spelen was het raak. Levy werd diep gestuurd en haalde de achterlijn. Ze legde de bal strak terug en een speelster van Gorssel werkte de bal in eigen doel. Dit was het startschot voor een hoop kansen. We speelden de bal rustig rond en zochten de momenten om te versnellen. Na een goedlopende combinatie aan de rechterkant wist Pomme de bal binnen te schieten. De aanvallen die daarna volgden waren identiek aan de vorige, maar nu met Kijara en Maran. Dit zorgde voor een 4-0 ruststand.

Een fantastische 1e helft. De taken werden goed uitgevoerd en Gorssel wist geen kans te creëren. Het enige puntje van kritiek was dat de meiden het veld te smal maakten. Als we het veld breder zouden houden, dan kreeg iedereen nog meer ruimte om te voetballen.

De 2e helft

Nog geen 5 minuten spelen en het was alweer raak. Na een mooie bal van rechts naar links en een aantal combinaties wist Levy van dichtbij raak te schieten. Hierna namen wij wat gas terug en wist Gorssel voor het eerst deze wedstrijd gevaarlijk te worden. Gelukkig voor ons werd deze kans niet benut en konden wij weer een aanval gaan opzetten. Na goed samenspel aan de rechterkant wisten we via een diepe bal Nieke te bereiken. Ze stormde alleen op de keepster af. Ze faalde niet en noteerde de 6-0. Het weer werd steeds slechter, maar ondanks dat bleven wij maar doorgaan. Na een goede opbouw over links kwam Maran in balbezit rond het 16 meter gebied. Ze haalde uit en de bal ging via de binnenkant van de paal het doel in. Het begon steeds harder te hagelen en na 75 minuten besloot de scheidsrechter samen met de aanvoerders dat het mooi was geweest. Er werd afgefloten en met een 7-0 overwinning zochten we de warmte van de kleedkamers op.

Door de weersomstandigheden was dit een zware wedstrijd, maar ik heb genoten van ons spel. Er werd goed gecombineerd, maar we moeten er nog wel voor zorgen dat we niet in een trechter richting de goal van de tegenstander gaan spelen. Na afloop van de wedstrijd was de beker warme chocolademelk dan ook zeker verdiend. Zo heeft de trainer zijn belofte ook weer ingelost en gaan we ons voorbereiden op de wedstrijd tegen Deventer op 7 mei. Een mooie kraker tussen de koploper en de nummer 2!

De trainer

Opstelling FC Zutphen: Zindzhi; Ellamijn. Eva, Suze en Aniek; Sharon(C), Pomme en Levy; Kijara, Nieke en Michelle.

Wissels: Suze en Maran.