Grol uit: altijd lastig

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Grol op het programma. Iedereen was netjes op tijd en hierdoor konden we om 13:15 uur richting Groenlo rijden. De warming-up was deze keer rommelig. Er stond nog een elftal van Grol te trainen op het veld, waardoor we niet de ruimte hadden die we normaal hadden. Tijdens de passoefening vlogen de ballen van de jongens van Grol ons om de oren. Heel vervelend, maar helaas niets aan te doen.

Tijdens de eerste minuten van de wedstrijd was het van beide kanten aftasten. Er werd wel druk gezet, maar beide teams konden onder de druk uit voetballen. Het spel speelde zich vooral af rond de middenlijn en daar werden de duels dan ook uitgevochten. Na ongeveer 20 minuten creëerden we onze eerste kans. Na veel korte combinaties kreeg Fenna de bal rond randje 16. Waar ze het in 1e instantie niet durfde om zelf te schieten, deed ze dit nu wel. De keepster kon de bal alleen nog maar nakijken. Helaas voor ons belandde deze inzet op de paal en waren we niet scherp genoeg om door te lopen op deze bal. Hierdoor kon Grol opruimen en was het gevaar geweken.

Na onze 1e kans van de wedstrijd vervielen we weer in oude gewoonten. Hard werken en hopen dat we via de opbouw weer een kans zouden krijgen. We hielden stand en hier en daar kwamen we er uit. Lise werd goed weggestuurd door Nieke en sprintte richting de goal. Ze schoot, maar helaas voor ons zat de keepster van Grol er goed tussen en was het gevaar weer geweken. We bleven het proberen om via de korte combinaties kansen te creëren. We haalden qua veldspel dan ook het gewenste niveau, maar de bal wou er gewoon niet in. Tot aan de 40e minuut waren we super in de opbouw, maar helaas begon toen de afdaling. Na een fout van onze kant in de opbouw, onderschepte Grol de bal en via 2 vlijmscherpe passes stonden ze alleen voor Zindzhi. Deze kans werd benut en hierdoor kwamen we 1-0 achter. Een domper, want aan het veldspel lag het zeker niet. We bleven het proberen, maar de teleurstelling was groot door de achterstand. Hierdoor was de scherpte er niet en stonden we nog geen 2 minuten later al met 2-0 achter. Een speelster van Grol kreeg de bal in de hoek aangespeeld en kon rustig voorzetten. Deze werd binnen gekopt door de spits. Hierdoor gingen we rusten met een 2-0 achterstand.

Tijdens de rust heb ik de meiden mijn complimenten gegeven voor het vertoonde spel. Jammer van de kansen en heb wat situaties die zich voordeden in veld opgehelderd. Ik heb ze vooral aangespoord om te blijven opbouwen, want die zag er goed uit. Ik had alle vertrouwen dat ze dit nog om konden draaien in een overwinning.

De 2e helft begon niet heel denderend. Grol koos direct voor de aanval en Zindzhi kon gelijk aan de bak. Een goede redding en hopelijk waren de meiden nu wakker geschud. Een aantal corners van Grol volgden, maar hier kwam verder niks uit. In de spaarzame momenten dat we op de helft van de tegenstander waren, was het wel gevaarlijk. Levy werd een aantal keer weggestuurd, maar de keepster stond er niet voor niks. De ene keer dat Levy er langs kwam, werd ze dusdanig gehinderd door haar tegenstander dat de bal er niet in kon. Ik dacht zelf aan een penalty, maar de scheidsrechter dacht hier blijkbaar anders over. Jammer, maar ook dit hoort bij voetbal. Naarmate de wedstrijd vorderde, werd het ook steeds grimmiger. De tegenstander ging erg fel de duels in en dit frustreerde enorm. Veel meiden werden hierdoor uit hun spel gehaald en dit kwam het niveau van ons niet ten goede. We werden onzorgvuldiger in de passing en dit verstoorde onze opbouw. Hierdoor konden we de wedstrijd ook niet meer omdraaien. In de laatste minuut wist Grol nog wel een counter op te zetten. Door de vermoeidheid bij ons konden we deze niet meer keren en dit zorgde voor de 3-0. Hierna floot de scheidsrechter af en konden we zonder 3 punten terug naar Zutphen.

In mijn ogen hadden we hier zeker niet hoeven verliezen. We speelden tegen een gelijkwaardige tegenstander, maar Grol ging effectiever met de kansen om. Het veldspel was prima en dit gaan we in de komende 2 weken verder verfijnen waardoor we nog meer kansen kunnen creëren en hopelijk ook meer goals kunnen gaan maken. Wij zullen onze competitie voortzetten met een thuiswedstrijd tegen Gorssel op 6 november.

Opstelling FC Zutphen: Zindzhi; Ellamijn, Suze, Eva en Aniek; Nieke, Arwen en Pomme; Kijara ©, Fenna en Levy.
Op de bank: Sharon en Lise