blok-oranje-rood

Fc Zutphen Vrouwen zondag 2, thuis onverslaanbaar!

blok-oranje-rood

In het begin van het seizoen was het passen en meten en was het de vraag of en hoe we de competitie in gingen in verband met het wel of niet genoeg speelsters op de been kunnen krijgen.
Op papier begonnen we met 19 speelsters, maar in de praktijk waren er langdurige blessures en een aantal zwangeren, waardoor we op zondag vaak krap zaten in de speelsters.
Dit was niet alleen bij ons het probleem, ook Vrouwen zaterdag en Vrouwen zondag 1 zaten soms krap in de speelsters. Door elkaar wekelijks te helpen, voor zover mogelijk en toegestaan, hebben alle drie de elftallen het eind van de competitie gehaald.

Na een lang seizoen en met nog 1 doordeweekse uitwedstrijd voor de boeg, staat Vrouwen zondag 2 op een keurige 3e plaats en kan bij winst een gedeelde 2e plaats behaald worden. We hebben een slopend, maar mooi seizoen (bij schrijven, bijna) achter de rug. Door de vele afgelastingen is het een heel lang seizoen geworden. Een seizoen waarin in we in min 6 en op een bevroren veld hebben moeten voetballen en waarin we in 30 graden hebben moeten voetballen. Kortom, zo terugkijkend een bijzonder seizoen. We hebben lang meegedraaid om het kampioenschap, maar waren net niet sterk genoeg om dit tot het eind toe vol te kunnen houden.

Ongeslagen in thuiswedstrijden.

Gisteren was de laatste thuiswedstrijd, al konden we geen kampioen meer worden, we konden wel een mooie reeks voortzetten en dat was: THUIS ONVERSLAANBAAR BLIJVEN! We moesten tegen SHE, waar ruim een week eerder tegen gelijkgespeeld werd en een pittige ploeg bleek te zijn. Wij wilden hoe dan ook onze onverslaanbare thuis status blijven behouden en gingen er letterlijk en figuurlijk volle bak (met een volle bank) voor. De eerste helft ging gelijk op. Wij kregen kansen en SHE had wat kansen. Met een 0-0 ruststand werd de kleedkamer opgezocht. We voelden dat er een overwinning in zat. 2e helft werd er een tandje bijgeschakeld, er kwamen diverse kansen voor ons en een enkele kans voor SHE. Uiteindelijk wisten wij 2x te scoren en was de overwinning een feit.

Deze thuisoverwinning was een mijlpaal, we hebben 2 seizoenen lang thuis niet verloren! Een puike prestatie waar trainer en speelsters met recht trots op mogen zijn!
Volgend seizoen op naar een verlenging van deze ongeslagen thuis status en wie weet, weer bovenin meedraaien en zien waar het gaat eindigen.

Voor nu wensen wij iedereen een goede zomerstop en volgend seizoen met frisse energie en nieuwe krachten er weer vol tegenaan!

FC Zutphen Vrouwen Zondag 2

Vind ik leuk 0