FC Zutphen MO19-1 zet de stijgende lijn in

Na het verlies tegen Grol was het na 3 voetballoze weekenden tijd voor de wedstrijd tegen Gorssel. Een wedstrijd tegen een ploeg in de buurt van Zutphen betekent al snel dat je bekenden tegenkomt. Een extra motivatie voor de meiden om deze wedstrijd te winnen.

[ux_gallery ids=”26105,26106,26107,26108,26109,26110,26111,26112,26113,26114,26115″ style=”none” depth_hover=”2″ image_size=”original” image_hover=”glow”]

[gap]

De 1e helft

De meiden waren vanaf de aftrap de bovenliggende partij. Na een vlot lopende combinatie was de 1e kans een feit. Deze werd niet benut, maar dit gaf mij het gevoel dat het wel zou gaan lopen. Het spel speelde zich vooral af rond de goal van Gorssel, maar geen van de meiden had het lef om op goal te schieten. Zodra de meiden in positie kwamen, speelden ze de bal toch nog een keer breed of werd een speelster van Gorssel nog even uitgespeeld. Na 20 minuten was het eindelijk raak! Na een aantal goede combinaties kwam Pomme in balbezit en die schoot de bal in de verre hoek. Dit doelpunt was een beloning voor het spel dat de meiden op de mat neerlegden. Er werd goed gecombineerd en er werd actief druk gezet op de tegenstander. Na een halfuur spelen mochten Kris en Maud hun debuut maken. Beide speelsters hebben dit verdienstelijk gedaan. Kris was aan het strijden op het middenveld en Maud scoorde meteen 2 doelpunten na goede combinaties. Vlak voor rust kwam de bal bij Fenna en die gaf de bal voor op Nieke. Deze haalde uit en scoorde. Hierdoor gingen we met 4-0 de kleedkamer in voor de rust.

In de rust heb ik de meiden mijn complimenten gegeven. Het enige verbeterpunt wat ik had was dat ze wel eerder mochten schieten. Het had in mijn ogen al 8-0 kunnen staan.

De 2e helft

We hervatten de wedstrijd en we bleven georganiseerd spelen. We lieten de bal het werk doen en creëerden kans op kans. Na 5 minuten was het dan ook raak na een goede individuele actie van Lise die de 5-0 al vallend in het doel wist te werken. Verder was de 2e helft een kopie van de 1e helft. Veel kansen aan onze kant die we er niet in wisten te prikken door de tegenstander, maar ook door ons eigen spel. We bleven maar overspelen en uitkappen. Enige domper van de wedstrijd was dat Lise geblesseerd uitviel. Hopelijk valt het mee en is ze weer op tijd fit voor de volgende wedstrijd.

Ik ben blij met het vertoonde spel. Er werd goed gecombineerd en goed druk gezet om de opbouw van de tegenstander te verstoren. We mogen wel wat scherper voor de goal zijn. Het durven schieten van afstand blijft een ding, maar de stijgende lijn is ingezet! 5 doelpunten en een clean sheet voor Zindzhi! Dat is ook wel een keer lekker. Als laatste wil ik Maud en Kris (MO-17) bedanken voor het meespelen. Jullie hebben een goede wedstrijd laten zien en daarmee het team goed geholpen.

Opstelling FC Zutphen: Zindzhi; Sharon, Eva, Suze en Anniek; Levy, Arwen en Nieke (c); Lise, Fenna en Pomme
Op de bank: Ellamijn, Kris en Maud.

Verslag: de trainer
Naam fotograaf: Saskia den Hartog