FC Zutphen MO19-1 toont ruggengraat in de hitte

Na de glansrijke overwinning op Gorssel stond na 3 voetballoze weekenden de 1e finale tegen Deventer op het programma. Als we deze wedstrijd zouden winnen, dan kunnen we volgende week thuis kampioen worden. Bij aankomst op het complex van Deventer was het rommelig. We konden onze kleedkamer niet vinden en ondertussen stond de tegenstander al warm te draaien op het veld. Hierdoor was onze warming-up niet optimaal. Geen ideale voorbereiding deze keer, maar het was niet anders.

[ux_image id=”29411″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

De 1e helft

Op een broeierig kunstgrasveld onder een brandende zon begon de wedstrijd. We trokken ten strijde en de 1e minuut was voor ons. We stormden door de verdediging heen en wisten snel onze 1e kans te creëren. Deze werd niet verzilverd en Deventer begon gelijk met combineren. We stapten te laat door op het middenveld waardoor er veel ruimtes ontstonden. Deventer maakte hier dankbaar gebruik van. Ze drongen ons terug op eigen helft en we wisten hier geen grip op te krijgen. Er volgden een serie corners voor Deventer die met kunst- en vliegwerk eruit werden gehouden. Op een gegeven moment probeerden wij weer een aanval op te zetten, maar een speelster van Deventer greep rond de middenlijn in. Ze schoot de bal naar voren en tot overmaat van ramp viel deze in de goal, na 5 minuten spelen stonden we 1-0 achter. Deventer voerde de druk op en na een flitsende aanval en slecht reageren van ons wisten ze de 2-0 op het scorebord te noteren. Een wake-up call voor de meiden. Er werd gevochten voor elke bal en na een prachtige aanval over meerdere schijven wist Levy de bal tegen de touwen te schieten: 2-1 en een comeback was in de maak. Echter, we kregen maar geen grip op de tegenstander en het spel schommelde op en neer. Deventer wist gevaarlijker te worden, maar wist hier niet uit te scoren. Aan de andere kant wisten wij ook niks meer uit te halen en zo gingen we met een 2-1 achterstand de rust in.

Tijdens de rust was ik niet heel tevreden. Op het middenveld wisten we geen grip te krijgen op de slimme middenvelders van Deventer. Aan de andere kant was er van alles mogelijk als we uit een ander vaatje zouden gaan tappen. Belangrijk voor nu was dat we Deventer niet meer door ons centrum zouden laten voetballen.

De 2e helft

Na een mierzoete ranja en een hoop aanwijzingen was het tijd voor de 2e helft. In tegenstelling tot de 1e helft was het begin nu voor ons. In ongeveer 10 minuten hadden we de 2-1 achterstand omgedraaid in een 2-3 voorsprong. Het eerste doelpunt was een prachtige opbouw vanuit het middenveld en na een combinatie met Nieke wist Kijara de gelijkmaker erin te schieten. Op identieke wijze wist Arwen ons op voorsprong te schieten. Dit was voor Deventer het teken om wat terug te doen, maar gelukkig was ons middenveld scherp en dwongen we Deventer de lange bal te spelen. Hierdoor werd het een slijtageslag, maar we kregen meer grip op het spel van Deventer. Hierdoor kregen ze veel minder kansen en konden wij makkelijker ons spel spelen. We wisten elkaar makkelijker te vinden en na een goedlopende combinatie wisten we via Pomme de stand op 2-4 te brengen. Hierna was het voor ons veel tegenhouden, maar de meiden hielden zich knap staande. De verdediging stond als een huis en Zindzhi kon veel ballen makkelijk oprapen. Na 90 minuten spelen was de 2-4 overwinning een feit.

De meiden hadden het zwaar vandaag, maar op karakter hebben ze deze wedstrijd naar zich toe getrokken. Een slordige en tamme 1e helft zou je bijna de wedstrijd kosten, maar de 2e helft lieten jullie zien waarom jullie bovenaan staan. Het was weer genieten langs de kant! Door deze overwinning zijn we dichtbij het kampioenschap. Wij gaan ons opmaken voor onze wedstrijd tegen Lochem. Wanneer deze gewonnen word, zijn we niet meer in te halen! Ik roep dan ook iedereen op om volgende week zaterdag 14 mei ons naar het kampioenschap te schreeuwen! Het belooft een mooie wedstrijd te worden tegen een gevaarlijke tegenstander. Wij zullen als team er alles aan doen om het kampioenschap binnen te halen. Ik hoop op volle tribunes!

Opstelling FC Zutphen: Zindzhi; Aniek, Suze, Eva en Ellamijn; Sharon (C), Pomme en Levy; Kijara, Nieke en Michelle.

Wissel: Arwen