FC Zutphen MO19-1 stelt voor nu 3e plek veilig

Na de 7-3 overwinning op SP Neede was het tijd voor de 1e finale tegen Enter. Het aantal punten en gemaakte doelpunten waren gelijk, maar Enter had meer doelpunten tegen gekregen. Een lastige tegenstander op papier en de meiden zouden alles op alles moeten zetten om deze wedstrijd over de streep te trekken.

[ux_image id=”25661″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Doordat de wedstrijd van de MO17-1 was afgelast, wilde Carlijn wel met ons meedoen. Hierdoor konden we met 13 fitte meiden naar Enter toe. Daar aangekomen sprak ik de leider van Enter. Hij waarschuwde me even van tevoren voor de scheidsrechter. Deze was aardig streng op het dragen van sieraden tijdens de wedstrijden. Dit maar even aangegeven bij de meiden en na het verwijderen van alle sieraden en de nodige tape konden we beginnen met de warming-up.

1e helft

Vanaf minuut 1 was het een boeiende wedstrijd om naar te kijken. Enter speelde erg fysiek en wist veel duels op het middenveld te winnen. Hierdoor kwamen niet in ons eigen spel en golfde het spel op een neer rond de middenlijn. Er werden over en weer wel speldenprikjes uitgedeeld met een aantal schoten, maar de keepsters op het veld wisten deze onschadelijk te maken. Dit duurde voort en het werd tijd om een aantal wijzigingen door te voeren. Carlijn kwam voor Ellamijn en Fenna kwam voor Kijara. Nog geen 5 minuten na de wijzigingen, kwamen we op voorsprong. Na een goede combinatie wist Carlijn de bevrijdende 0-1 te maken. Terecht in mijn ogen, want ons veldspel was een stuk verzorgder dan dat van Enter. Het duurde dan ook niet heel lang of de 0-2 lag al in het netje. Weer was het Carlijn met een schot op goal. Vlak na de 0-2 zochten we de kleedkamers op.

Tijdens de rust heb ik een kleine wijziging in de opstelling gedaan. We startten de wedstrijd met de punt naar achteren op het middenveld, maar ik merkte dat we daar overlopen werden door Enter. We zouden de 2e helft starten met de punt naar voren. Hierdoor speelden we met een blok op het middenveld wat ervoor zou zorgen dat we iets meer controle kregen wanneer we niet in balbezit waren.

2e helft

We trokken ten strijde en na ongeveer 10 minuten voetballen wisten we de score uit te breiden naar 0-3: Na verschillende passes kwam de bal bij Fenna die hem beheerst binnen wist te schieten. De genadeklap was uitgedeeld en nu was het een kwestie van de controle houden en de wedstrijd uitspelen. De aftrap werd genomen en nog geen halve minuut later moesten we een tegentreffer incasseren. Voor mijn gevoel ging er een overtreding aan vooraf op Suze, maar zo duidelijk als de scheidsrechter was met het geven van een ingooi ( hij schreeuwde de naam van de ploeg die de ingooi kreeg), zo onduidelijk was hij met het geven van een vrije trap. Er moest volgens mij iemand eerst onder het gras geveegd worden voordat hij een keer floot voor een overtreding, maar als ik het beter weet, dan moet ik zelf maar weer gaan fluiten. Voor ons zaak om door te blijven voetballen en de score weer verder uit te breiden. We hadden het op een gegeven moment moeilijk en Enter wist een aantal corners af te dwingen, maar Zindzhi was hier goed op voorbereid. Een dank je wel is hier op zijn plaats voor Ira die hier aandacht aan heeft besteed tijdens de keeperstraining. Het heeft zijn vruchten afgeworpen! Na de moeilijke fase tijdens deze wedstrijd wisten we elkaar weer te vinden en liepen we uiteindelijk over de tegenstander heen door nog 4 keer te scoren. Carlijn maakte haar hattrick compleet en wist nog een aantal doelpunten voor te bereiden. De scheidsrechter floot af en we stapten met een 1-7 overwinning van het veld.

Een belangrijke overwinning op de nummer 4 van de competitie. Hierdoor staan we steviger op de 3e plaats en gezien de progressie van de afgelopen weken is dit meer dan verdiend. Het zit voetballend goed in elkaar, maar we moeten zuiverder worden in de passing om nog verder te kunnen ontwikkelen. In ieder geval was dit een mooi verjaardagscadeau aan Arwen die tijdens haar 15e verjaardag gewoon op het veld stond. Een mooier cadeau kan je je op je verjaardag niet wensen. Het is nu afwachten of we de competitie uit kunnen spelen n.a.v. de maatregelen van afgelopen vrijdag. Er kan niet getraind worden en ik zie het nog gebeuren dat we vervroegd de winterstop in gaan. Het is niet te hopen, maar we zullen het wel zien. Mocht de competitie uitgespeeld worden, dan spelen we volgende week de 2e finale tegen Excelsior ’31 thuis om 12:00 uur.

Opstelling FC Zutphen: Zindzhi, Sharon, Suze, Eva en Aniek; Levy, Arwen en Pomme ©; Kijara, Nieke en Ellamijn.
Op de bank: Fenna en Carlijn.