FC Zutphen MO19-1 schiet uit de startblokken

Na de laatste wedstrijd tegen Lochem en het behalen van de 3e plek in de najaarscompetitie, was het tijd voor de voorjaarscompetitie. In het systeem van de KNVB is het zo dat de 1e 4 teams promoveren naar een hogere klasse. Dit zou bij ons dus ook het geval zijn. De indeling werd bekend en tot mijn verbazing werden we ingedeeld bij Den Ham, VVOP en Zeewolde. Dit zou betekenen dat we langer onderweg zouden zijn dan dat we voetballen. Gelukkig dacht de vereniging en de KNVB met ons mee en werden we teruggezet naar de 2e klasse.

Naast een bizarre indeling waren er ook minder leuke berichten. Na al een tijd rondgelopen te hebben met klachten heeft Lise een MRI-scan van haar knieën laten maken. Hier kwam uit dat ze in beide knieën haar kruisbanden heeft afgescheurd en een scheurtje had in de meniscus. Dit betekent dat ze de rest van het seizoen niet in actie komt! Inmiddels heeft ze de 1e operatie gehad aan haar meniscus en gaat het herstel op dit moment voorspoedig.

Na dit bericht had ik dus nog een team van 12 over, maar toen kwam Fenna met de mededeling dat ze voor haar studie een halfjaar naar Malta gaat. Een mooie mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen in een ander land en je kennis te verbreden. We gaan je missen, maar gelukkig hebben we nog een wedstrijd kunnen spelen voor je vertrek! Dit betekent voor het vervolg van het seizoen dat we moeten gaan schuiven met speelsters, maar dit gaat zeker goed komen met zo’n hechte en gezellige afdeling! Maar dan nu de wedstrijd tegen Deventer. Door afmeldingen had ik er maar 9, maar de MO17 was vrij waardoor Kris, Maud, Ines en Zoë wel met ons mee wilden doen.

We begonnen voortvarend aan de wedstrijd. We lieten Deventer niet te ver op onze helft komen en zelf waren we rustig aan de bal. We probeerden via een tweetjes op de helft van de tegenstander te komen, maar tot een schot kwamen we nog niet. Dit duurde ongeveer 15 minuten, maar toen was het raak. Een crosspass van Fenna eindigde bij Ines die prima naar binnen sneed en hem zuiver in de korte hoek afmaakte. Een verdiende voorsprong en de meiden gingen op jacht naar de 2-0. Deze viel niet heel veel later op bijna dezelfde manier, maar nu was het Zoë die het net wist te vinden. Hierna namen de meiden wat gas terug en ontstonden er kansen voor Deventer, maar door een Zindzhi en de rest van de verdediging wisten we het doel schoon te houden. Vlak voor de rust wisten we nogmaals te scoren. Na een paar onbenutte kansen van Ines wist ze haar tweede van de wedstrijd tegen de touwen te schieten. 3-0 en tijd voor de rust.

In de rust viel het me op dat we teveel de lange bal wouden spelen. Tegen deze tegenstander en met de stand konden we ook gaan werken aan onze opbouw en meer beweging aan ons spel toevoegen.

De tweede helft was vergelijkbaar met de 1e helft. Deventer Creëerde weinig en wij bleven de lange bal hanteren. Het resulteerde in kansen, maar we wisten deze niet te verzilveren. Het leek alsof de meiden dachten dat ze er al waren en hierdoor wist Deventer te scoren. Onnodig, want er ging een persoonlijke fout van ons aan vooraf. Jammer, maar na nog geen 5 minuten wisten we de stand op 4-1 te brengen. We hielden controle over de wedstrijd en scoorden nog 2 keer. 6-1 was een mooie uitslag geweest, maar uiteindelijk wist Deventer nog 1 keer te scoren en de wedstrijd eindigt in 6-2.

De hele wedstrijd hadden we de controle in handen. Je scoort 6 keer en wint de wedstrijd. Het enige smetje zijn de tegendoelpunten. Persoonlijke fouten horen er jammer genoeg bij en het is dan jammer dat ze worden afgestraft.

Kris, Maud, Zoë en Ines: Bedankt voor het meedoen. Een goede wedstrijd van jullie allemaal! Jullie hebben je goed staande weten te houden en durfden jullie eigen spel te spelen! Wij gaan ons voorbereiden op Gorssel uit die we spelen op 5 februari.

Opstelling FC Zutphen: Zindzhi; Maud, Eva (c), Suze en Aniek; Ines, Arwen en Nieke; Kijara, Fenna en Zoë.

Wissels: Kris en Pomme