FC Zutphen MO19-1 revancheert zich

Na de 5-1 overwinning stond voor vandaag Sp Lochem op het programma. Een bekende tegenstander van ons, want de laatste wedstrijd voor de winterstop was dit ook al onze tegenstander. Een korte terugblik op deze wedstrijd: tijdens de 1e helft was er geen vuiltje aan de lucht. We stonden 2-0 voor. Lochem was wel een aantal keer gevaarlijk, maar onze verdediging stond als een huis. De 2e helft van die wedstrijd was er eentje om te vergeten. We stonden na 12 minuten ineens 2-3 achter en begonnen tegen onszelf te voetballen. Uiteindelijk was de einduitslag 2-5. Vandaag was dus de dag om ons te revancheren!

[ux_image id=”27721″ image_size=”original”]

[gap]

De 1e helft

We speelden vanaf het begin dominerend. We waren vaak te vinden op de helft van de tegenstander en op de momenten dat we balverlies leden schakelden we snel om en wisten we binnen de kortste keren de bal weer te veroveren. Tot echte grote kansen kwamen we nog niet, maar als we zo dominant zouden blijven, dan konden de doelpunten niet uitblijven. Na ongeveer 30 minuten spelen was daar de bevrijdende 0-1. Een voorzet van Michelle belandde uiteindelijk bij Nieke. Na een handige beweging speelde ze haar tegenstander uit en schoof de bal beheerst binnen. We bleven na de 0-1 de tegenstander onder druk zetten en Lochem was het helemaal kwijt. We wisten de bal vroeg te onderscheppen en bleven zelf zuiver inspelen. Na een uittrap van de keeper van Lochem wist Ellamijn deze te raken en bij Nieke te krijgen. Nieke draaide kort weg en schoot de bal achter de keepster. Zo stond het na 45 minuten voetballen 0-2 en floot de scheidsrechter voor de rust.

In de kleedkamer aangekomen heerste er een ontspannen sfeer. 0-2 voor en Lochem kwam er niet aan te pas. De stand deed me herinneren aan de wedstrijd voor de winterstop. We moesten nu niet verslappen. Lochem kon uit het niets toch de aansluitingstreffer maken en dan zou het weer spannend worden. Het belangrijkste was nu om Lochem niet in het zadel te helpen en de wedstrijd gedisciplineerd uit te spelen.

De 2e helft

We begonnen de 2e helft met hetzelfde spelbeeld als de 1e helft. Lochem kwam nauwelijks op onze helft en wij bleven onvermoeid combineren. Het resulteerde in een hoop kansen, maar deze werden niet omgezet in doelpunten. Op een gegeven moment kwam Lochem dreigend voor onze goal. Hun spits dook ineens voor Zindzhi op, maar ze was scherp vandaag en wist de inzet te verwerken tot corner. Eén van de spaarzame momenten deze wedstrijd dat Zindzhi in actie moest komen, want onze verdediging stond als een huis. Er was rust aan de bal en we schuwden de duels niet. Uiteindelijk wist Nieke haar 3e goal van de dag te maken en zo stapten we met een 0-3 overwinning van het veld.

Als trainer zijnde was het een genot om naar het voetbal te kijken van de meiden. Ze waren rustig aan de bal en wisten elkaar blindelings te vinden. De meiden waren uit op revanche en dit lieten ze vanaf minuut 1 zien. Het plezier spatte er vanaf en dit kwam het voetbal alleen maar ten goede. Mijn complimenten meiden!

De trainer

Opstelling FC Zutphen: Zindzhi; Sharon(C), Suze, Eva en Ellamijn; Levy, Arwen en Pomme; Michelle, Nieke en Kijara.

Wissel: Aniek