FC Zutphen MO19-1 pakt de draad weer op

Na de dramatische wedstrijd tegen Vorden was het vandaag tijd voor de wedstrijd tegen Oeken. Een cruciaal duel met het oog op de ranglijst. Oeken had namelijk pas 2 wedstrijden gespeeld, maar waren wel ongeslagen. In theorie was het dus mogelijk dat ze de koppositie konden overnemen. Dit was het belangrijkste duel om weer in de goede flow terecht te komen en de nederlaag van vorige week weg te spoelen.

De 1e helft

We trapten af en we lieten meteen zien waarom wij bovenaan staan: Na een vlot lopende combinatie wist Nieke de bal tegen de touwen te jagen. 1-0 voor, maar we wisten dat we er nog lang niet waren. Er volgde een aantal goede kansen voor ons, maar het vizier stond helaas niet op scherp. Na dit geweldige begin begon de vermoeidheid en het warme weer parten te spelen. Na 20 minuten aanvallen creëren werden we teruggedrongen door Oeken. Zij kwamen beter in hun spel en wisten zo steeds verder op onze helft te komen. Na ongeveer een halfuur spelen wisten ze iets terug te doen. Na een verdedigende fout van ons kon de aanvalster van Oeken de bal in het doel schieten, 1-1 en Oeken ging op jacht naar meer. Wij waren het als team zijnde helemaal kwijt. Oeken combineerde erop los en wist een aantal kansen te creëren, maar gelukkig lukte het Zindzhi haar doel verder schoon te houden. Met hangen en wurgen wisten we de stand op 1-1 te houden tot aan de rust.

Ik had niet veel op- of aanmerkingen. Je kon zien dat we gelijkwaardig waren aan onze tegenstander en we speelden hetzelfde spelletje. Wilden we deze wedstrijd winnen, dan moesten we veel compacter gaan staan wanneer we niet in balbezit waren. Als de ruimtes te groot zouden worden, dan voetbalde Oeken er zo doorheen.

De 2e helft

De bal rolde weer. Oeken begon sterk en maakte het spel. In tegenstelling tot de 1e helft stonden we nu beter georganiseerd en wisten we de aanvallen beter op te vangen. Het was nog steeds veel tegenhouden, maar in de omschakeling wisten we een enkele keer uit te breken. Het leverde nog geen echte kansen op, maar we kwamen steeds dichterbij. Na een kwartier voetballen zag ik de wedstrijd kantelen en scoorden we de 2-1. Na goed combinatiespel stoomde Levy door naar de goal en schoot de bal onberispelijk binnen. Dit was het signaal voor Oeken om nog een stapje extra te gaan zetten, maar wij bleven compact spelen. Dit resulteerde in rommelig voetbal en veel duels. We hielden ons knap staande en het geloof bij Oeken nam af. We waren steeds meer te vinden op de helft van Oeken. Na 25 minuten voetballen viel de 1-3. Nieke rondde knap af en nu was het zaak om alles tegen te houden. Het werd steeds zwaarder en op een gegeven moment was het gewoon ballen wegschieten en hopen dat hij goed zou vallen. Dit wisten we tot het einde vol te houden en de 3 punten bleven in Zutphen.

Op basis van met name het 1e halfuur en vanaf het moment dat Oeken het geloof in zichzelf was kwijtgeraakt, was dit een verdiende overwinning. In die fases waren we beter georganiseerd en konden we elkaar makkelijker vinden. Kijken we naar het middenstuk van de wedstrijd, dan kom je hier goed weg. We hadden zeker van deze tegenstander kunnen verliezen, maar nu hebben we een grote stap gezet richting de 1e plek. Volgende week spelen we uit tegen de nummer 2 van onze competitie, namelijk SVO Deventer. We gaan er alles aan doen om de 3 punten mee te nemen naar Zutphen.

Voor nu wil ik alle leenspeelsters bedanken. Jullie hebben ons ontzettend uit de brand geholpen, want zonder jullie hadden we met 9 speelsters op het veld gestaan. Daarnaast ook een bedankje naar de leider van het 1e: Erik Tijmans. Bedankt dat je bij ons wilde vlaggen!

De trainer

Opstelling FC Zutphen: Zinzdhi; Ellamijn, Maud, Eva en Aniek; Levy, Pomme © en Arwen; Carlijn, Nieke en Zoë.

Wissels: Lize en Michelle