FC Zutphen MO19-1 is toe aan winterstop

Zaterdag was de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Sp Lochem MO19-1. Een wedstrijd die niks meer uitmaakte voor de stand. De 3e plek was veiliggesteld na de wedstrijd tegen Excelsior ’31, maar een overwinning zou een mooie afsluiting zijn van de 1e seizoenshelft.

De 1e helft

Je zag vanaf de 1e minuut dat het aftasten was van beide kanten. Het spel ging alle kanten op en er kwamen over en weer veel kansen. Lochem had erg snelle buitenspeelsters waar onze verdedigers geen grip op konden krijgen. We waren elke keer net één stap te laat waardoor we steeds in de achtervolging moesten. Gelukkig waren ze niet scherp genoeg en verzilverden ze de kansen niet. Na ongeveer 10 minuten spelen wisten we een aanval op te zetten. Na een mooie loopactie kwam Lise in balbezit en schoof ze de 1-0 binnen: Je eerste kans van de wedstrijd omzetten in een doelpunt is altijd lekker! Toch zouden we het nog zeker zwaar gaan krijgen als Lochem nog een versnelling wist te vinden. Ze bleven strijden en kansen creëren, maar gelukkig hield Zindzhi haar doel schoon. We wisten nog een goal te maken vlak voor rust. Na een goede combinatie schoot Nieke de 2-0 binnen.

Tijdens de rust mijn complimenten gegeven voor het vertoonde spel. De nul gehouden in de 1e helft tegen een moeilijke tegenstander en zelf 2 keer gescoord. Ik wist dat we nog 1 doelpunt nodig hadden om de overwinning veilig te stellen. Hoe eerder we deze zouden maken, hoe makkelijker het zou worden.

De 2e helft

In het begin leken we ineens een ander elftal. Veel slordig balverlies, weinig communicatie en we gaven snel op wanneer we een duel hadden verloren. Lochem maakte hier dankbaar gebruik van en dit resulteerde na 20 minuten in een 2-3 achterstand. We stonden te slapen achterin en de organisatie binnen het elftal was weg. Na ongeveer een halfuur spelen kwamen er nog kansen voor ons op de gelijkmaker, maar de keepster van Lochem was op haar post en keerde de inzetten. 10 minuten voor het einde scoorde Lochem de 2-4 en was het verzet van ons gebroken. We kwamen er niet meer uit en het geloof was weg. Lochem scoorde nog een keer en dus stapten we met een 2-5 nederlaag van het veld.

Een nederlaag die niet nodig was. De 1e helft hadden we alles onder controle. Dat je het zo weggeeft in de 2e helft is erg jammer. Als we de 2e helft scherp waren begonnen en de 3-0 hadden gemaakt, dan was het klaar geweest en hadden we de wedstrijd simpel uit kunnen voetballen. Een kleine domper aan het einde van de 1e seizoenshelft, maar desondanks ben ik trots op de meiden. Een 3e plek in de 2e klasse is een knappe prestatie. Ik heb veel progressie gezien in het elftal en na de winterstop gaan we gewoon voor de 1e plek!

Opstelling FC Zutphen: Zindzhi; Sharon, Suze, Eva en Ellamijn; Levi, Nieke en Arwen; Kijara, Fenna en Lise.
Wissels: Pomme en Aniek.