FC Zutphen MO19-1 houdt het spannend

Na de prachtige overwinning op Deventer stond in eerste instantie de thuiswedstrijd tegen Lochem op het programma. Bij winst hadden we thuis kampioen kunnen worden, maar op vrijdagochtend kregen we het bericht van Lochem dat ze te weinig speelsters hadden, waardoor we weer een weekend vrij waren. Daarnaast was de teleurstelling groot, want hierdoor werd de kampioenswedstrijd uitgesteld. Erg balen, maar hier konden we niks meer aan doen. Voor ons was het nu zaak om tegen Oeken het kampioenschap binnen te halen.

[ux_image id=”29791″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Omdat Arwen op vakantie was hadden we maar elf speelsters, maar gelukkig wouden Floortje, Lieke en Yara met ons meedoen. Met goede zin vertrokken we naar Oeken toe Daar aangekomen pakten we de warming-up op zoals we altijd deden. Het zag er in mijn ogen scherp uit en ik maakte me geen zorgen. Als we ons eigen spel zouden spelen, dan konden we het kampioenschap niet mislopen.

De 1e helft

Stipt 16:45 uur werd er door ons afgetrapt en onze 1e finale was onderweg. Het spel golfde op en neer. We waren zeer gewaagd aan elkaar en beide teams zaten er kort op. Je zag dat Zutphen alleen iets meer spanning in het elftal had en dat zorgde ervoor dat we niet makkelijk in ons eigen spel konden komen. De eerste paar kansen waren dan ook voor Oeken, maar Zindzhi was scherp en wist de kansen van Oeken onschadelijk te maken. Na ongeveer 20 minuten spelen was daar onze eerste kans. We speelden een aantal keer kort en verplaatsten toen de bal van rechts naar links. Hierdoor kwam een aanvaller van ons 1 op 1 voor de keepster van Oeken. Ze liep door en haalde uit. Ik wist niet of het de spanning was van de kampioenswedstrijd of dat er helium in de bal zat, maar hij vloog tot mijn verbazing over de goal. Niks aan te doen, maar de eerste kans was in ieder geval een feit. Er volgde een aantal sterke minuten van onze kant. We wisten Oeken op hun eigen helft terug te dwingen. Hieruit volgden een serie kansen die of te zacht werden ingeschoten of het doel volledig mistten. Na die periode van aanvallen wist Oeken iets meer lucht te krijgen door fel de duels aan te gaan. Een oude voetbalwet zei ooit dat als je zelf de kansen niet zou benutten, dat de tegenstander dan vaak op voorsprong zou komen. In dit geval klopte dit zeker. Een aanval over de rechterkant van Oeken werd opgezet. Na een aantal combinaties werd de bal vanaf de zijkant ingespeeld richting het centrum. Hier stond de spits van Oeken en haalde zonder te aarzelen uit. Zindzhi had hier helaas geen antwoord op en zo stonden we na 40 minuten spelen met 1-0 achter. Een domper voor ons zo vlak voor de rust, maar er was nog niks aan de hand. 1 doelpunt aan onze kant en het kampioenschap was binnen. De laatste 5 minuten gebeurde er niet veel en zo zochten we met de achterstand de kleedkamer op.

Een zware 1e helft met veel wisselingen. Een echte kampioenswedstrijd die nog alle kanten op kon vallen. We kwamen er steeds beter in en tijdens de rust gaf ik een aantal instructies mee voor de 2e helft. We begonnen de wedstrijd met de punt naar voren, maar toch wist Oeken ons via het centrum pijn te doen. Om aanvallend iets sterker te worden besloot ik om met 1 controlerende middenvelder te gaan spelen. Hierdoor hoopte ik dat we meer combinaties konden gaan forceren en Oeken op hun eigen helft te houden.

De 2e helft

Met frisse moed gingen we weer van start. Zoals verwacht probeerden Oeken de 1-0 over de streep te trekken en hield veel tegen. Wij waren alles op alles aan het zetten om dat ene doelpunt te maken zodat we het tij konden keren. Helaas bleken we vandaag ongelukkig in de afronding. Het vizier stond niet op scherp en de keepster bleek een grote sta in de weg. Verder waren er ook nog een behoorlijk aantal storende factoren. Waar het publiek van onze kant ons naar de overwinning probeerden te schreeuwen, was het publiek van Oeken voor ons een grote stoorzender. Het hield de meiden uit hun spel en veroorzaakten veel slordig balverlies. De verder goed fluitende scheidsrechter maakte in mijn ogen een aantal curieuze beslissingen waardoor bij mij als trainer eventjes de emoties de overhand namen. Ik schreeuwde iets te hard dat hij eens een keer uit moest scheiden met het nemen van in mijn ogen een verkeerde beslissing. De scheidsrechter kwam naar mij toe en zei tegen mij dat hij het 2 keer had geaccepteerd dat ik wat riep, maar dat als ik nog een keer wat riep ik daar toch een kaart voor ging krijgen. Na een aantal woorden van mijn kant richting de scheidsrechter was ik mijn gal kwijt en gingen we weer verder. Onze energie vloeide weg en Oeken had nog een aantal kansen, maar verdedigend stond het de 2e helft beter en wisten we een 2e treffer te voorkomen. Na een spannende wedstrijd met veel emoties stapten we helaas als verliezers van het veld.

In mijn ogen was het een echte kampioenswedstrijd. Alles zat erin. De sfeer, gemiste kansen, vreugde en verdriet, maar bovenal zag ik 2 ploegen die er alles aan deden om de overwinning te pakken. Oeken was een geduchte tegenstander, maar wij hadden helaas teveel spanning in ons lichaam om weerstand te bieden. Het is jammer, maar we zullen ons moeten herpakken, want we hebben nog een wedstrijd te gaan. De wedstrijd tegen Lochem is opnieuw ingepland en staat nu op 11 juni. Het moest in mijn ogen zo zijn dat we thuis gewoon kampioen gaan worden.

Voor nu wil ik Alle supporters bedanken voor alle steun! Het was super om te zien hoe iedereen langs de kant met ons meeleefden. Daarnaast ook een compliment naar alle (leen)speelsters. Jullie hebben alles gegeven wat in jullie zat. Floortje en Lieke waren ijzersterk met al een wedstrijd in de benen. Voor Yara was helaas een domper. Na een halfuur spelen kwam jij erin en door een ongelukkig duel was het na ongeveer 8 minuten spelen alweer klaar. Ik baalde enorm, want ik hoorde van tevoren dat je erg veel zin had om mee te voetballen. Ik wil je via deze weg veel beterschap wensen en hopelijk valt de schade mee!

Zoals je ziet is de wedstrijd tegen Lochem cruciaal voor ons. We roepen de supporters nog 1 keer bij elkaar om ons naar de overwinning te schreeuwen. 11 juni om 12:00 uur is het D-Day. Het is dan erop of eronder voor ons! Zoals ze bij de graafschap zeggen: ‘D’ran!!!!’

Een teleurgestelde, maar trotse trainer.

Opstelling FC Zutphen: Zindzhi; Ellamijn, Eva, Suze en Aniek; Sharon ©, Pomme en Levy; Kijara, Nieke en Michelle.

Wissels: Floortje, Lieke en Yara

[ux_gallery ids=”29789,29790,29791,29792,29793,29794,29795″ style=”none” depth_hover=”1″ image_hover=”glow”]