blok-oranje-rood

FC Zutphen MO19-1 doet wat het moet doen

blok-oranje-rood

Na een verdiende overwinning vorige week tegen SVO Deventer stond vandaag de wedstrijd tegen Vorden op het programma. Voor de winterstop behaalden we de 1e overwinning van het seizoen tegen dit elftal, dus de opdracht was duidelijk: de wedstrijd winnen en de koppositie in handen houden! Met een debuterende Maud te Winkel (geleend van JO17-3) en Michelle (overgekomen van de JO19-4) en met aanvullingen van de MO17 konden we van start gaan.

[ux_image id=”27560″ image_size=”original”]

[gap]

De 1e helft

We begonnen voortvarend aan de 1e helft. We vonden elkaar makkelijk en stonden goed georganiseerd. Als we de bal verloren, dan schakelden we goed om en hadden vaak de bal al snel weer terug veroverd. Het duurde wel even voordat we het eerste doelpunt wisten te maken. Na een goede combinatie kwam de bal bij Kijara terecht. Deze leverde een goede voorzet, maar de bal kwam terecht op een arm van de Vorden verdedigster. Penalty! Nieke ging zelfverzekerd achter de bal staan en schoot hem in de rechterbovenhoek.

Na het penaltymoment liepen de combinaties nog beter. Nieke was een vast aanspeelpunt en wist vanuit het centrum de ballen te verplaatsen naar de zijkant of een steekbal te geven. Zo wist zij Pomme te bereiken met 1 van de steekpasses en Pomme wist de 2-0 te maken.

We hielden het goed dicht achterin en wisten de tegenstander bij de middenlijn al onder druk te zetten. Dit resulteerde in een vrije trap rond de middenlijn. Maud te Winkel nam deze vrije trap en wist Ines vrij voor de keeper te zetten. Ze faalde niet en de voorsprong werd uitgebreid naar 3-0.

Na dit doelpunt namen de meiden wat gas terug en kreeg Vorden een vrije trap rond een meter of 25 van de goal. Deze werd direct op goal geschoten en Zindzhi werd hierdoor verrast. Een tegendoelpunt en helaas geen clean sheet. Jammer, maar kan gebeuren. Verder gebeurde er niet veel bijzonders en gingen we met een 3-1 stand de kleedkamers in.

Tijdens de rust gaf ik aan dat het vanaf de zijkant er erg paniekerig uitzag. We combineerden wel, maar soms hadden de meiden tijd genoeg om een bal aan te nemen zodat ze een zuivere pass konden afleveren. Dit was een tegenstander die weinig druk zette, dus was het mogelijk om de extra ruimte te benutten.

De 2e helft

We begonnen de 2e helft onrustig. Het spel speelde zich rond de middenlijn af, maar we wisten niet door te drukken. Vorden stond beter georganiseerd, maar wist er voetballend ook niet doorheen te komen. Op een gegeven moment kregen we een vrije trap 20 meter van de goal af. Als trainer was ik even afgeleid, maar ik zag nog net de bal via de onderkant van de lat in de goal vallen. Doordat Lise wel gezien had wie de vrije trap had genomen, vertelde ze dat Nieke haar 2e doelpunt van de wedstrijd erin had geschoten! Sorry Nieke, dat ik niet aan het opletten was.

Na de vrije trap wisten we nog 1 keer te scoren na een aanval waarbij we in hoog tempo de bal rond lieten gaan. Levy was het eindstation en wist hem beheerst in de verre hoek af te maken. Met een stand van 5-1 floot de scheidsrechter af en waren de 3 punten binnen.

Een goede wedstrijd van onze kant. We waren positief aan het coachen en hielpen elkaar wanneer nodig. We mogen alleen wat rustiger aan de bal worden. Het was op een aantal momenten erg paniekerig. Alle leenspeelsters bedankt voor het meedoen. Klasse wedstrijd! Als laatste wil ik onze scheidsrechter Rianne Jansen bedanken! Heel erg fijn dat je zo last-minute bereid was om te fluiten. Je hebt ons uit de brand geholpen!

Nu gaan we ons voorbereiden op de volgende wedstrijd. Een gevalletje revanche nemen, want we spelen 19 februari tegen SP Lochem. Een bekende van ons omdat we voor de winterstop met 2-5 eraf gingen. De meiden zullen gebrand zijn om deze te winnen.

De trainer

Opstelling FC Zutphen: Zindzhi; Ellamijn, Maud te Winkel, Eva en Aniek; Sharon (c), Levy en Ines; Kijara, Nieke en Pomme.

Wissels: Maud Bontsema, Kris en Michelle.

Vind ik leuk 0