FC Zutphen MO19-1 dendert door

Na de 5-0 overwinning tegen Gorssel stond vandaag de wedstrijd tegen Sp. Neede op het programma. Door 2 afmeldingen had ik 11 speelsters, maar doordat de wedstrijd van Dames 1 werd afgelast konden Maran en Janine meedoen met ons en had ik toch 2 wissels op de bank.

[gap]

De 1e helft

We begonnen sterk aan de wedstrijd. We lieten de bal rondgaan, maar wisten nog niet in de buurt te komen van de goal. Neede zat er kort op. Wanneer Neede de bal onderschepte, speelden ze de bal 9 van de 10 keer lang op 1 van de buitenspeelsters. De aanvallen van de tegenstander werden vaak onschadelijk gemaakt door Eva en Zindzhi. Toch kwamen we door een persoonlijke fout op een 0-1 achterstand. Een domper, maar we bleven voetballen en trokken ten strijde. Niet lang na de tegentreffer scoorden we ook en trokken de stand gelijk: Een mooi uitgespeelde aanval die verzilverd werd door Pomme. Na de gelijkmaker kwamen we beter in ons spel, maar het was Neede die de score wist uit te breiden. Een corner van Neede wisten we niet te verwerken en deze belandde achter Zindzhi. Weer maakten we het onszelf moeilijk door op achterstand te komen. Na 30 minuten besloot ik Maran en Janine te brengen. We waren nog geen minuut bezig of Maran schoot de bal feilloos in de hoek en was stand weer in evenwicht. Als de meiden nu op voorsprong zouden komen, dan was het verzet van Neede gebroken. Helaas viel de 2-3. Weer een corner waar we niet op stonden te letten, dus moesten we in de achtervolging. Vlak voor tijd kregen we een ingooi. Janine gaf een steekpass op Kijara en deze rondde ze heel beheerst af: 3-3 en we zochten de kleedkamers op.

In de rust vertelde ik wat er beter moest. We verdedigden te afwachtend en hierdoor kwam Neede er steeds uit. Hun corners waren zeer gevaarlijk en je kon je niet permitteren om weer op achterstand te komen. Verder zag het voetbal van onze kant er goed uit. We lieten de bal het werk doen en creëerden best veel kansen.

De 2e helft

We begonnen de 2e helft sterk. Het spel speelde zich vooral af op de helft van Neede. Na vlotte combinaties was het Nieke die de 4-3 wist binnen te schieten. Hierdoor kwamen we voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong. Een opluchting voor mij als trainer, maar ik wist dat we het nog wel lastig zouden krijgen. Veel corners hebben we nog tegen gehad, maar het stond beter georganiseerd waardoor de corners met af en toe een beetje geluk onschadelijk werden gemaakt. Na veel goede aanvallen van ons wisten we door 2 doelpunten van Nieke en een doelpunt van Janine uit te lopen naar 7-3. De scheids floot af en de 3 punten bleven in Zutphen.

Een verdiende overwinning gezien het spel wat we hebben laten zien. Er werd goed gecoacht en we bleven maar doorgaan. We lieten ons niet uit het veld slaan en hebben de taken naar behoren uitgevoerd. Het enige puntje van kritiek was de organisatie tijdens corners. Een mooi leerdoel voor de komende trainingen. Als laatste wil ik Maran en Janine bedanken voor het meespelen! Allebei een doelpunt en allebei keihard gebuffeld op het middenveld.

Opstelling FC Zutphen: Zindzhi; Ellamijn, Eva, Sharon en Aniek; Levi, Arwen en Nieke; Pomme, Fenna (C) en Kijara.
Op de bank: Maran en Janine.