FC Zutphen MO13-2 begint seizoen zinderend

Na lang, lang en nog langer wachten is het dan eindelijk zover! Na een week trainen mogen de meiden van het voormalige MO11-1 op zaterdag 29 augustus om 9.30 uur in Borculo voetballen tegen ST: DEO/GSV’63/Reünie MO13-2.

De dames spelen de eerste helft van dit seizoen nog op een half veld, 8 tegen 8. Het is de bedoeling om in 2021 naar een groot veld te gaan, net zoals vorig jaar bij de MO13-2, die nu MO13-1 is. Omdat we onze aanstormende kampioenen Sophie en Charissa moesten missen, waren toppers Selin en Elise uit de MO11-1 bereid gevonden om het team aan te vullen.

De wedstrijd betrof een bekerwedstrijd (dus eigenlijk een oefenwedstrijd) en het was meteen de eerste wedstrijd voor de nieuwste transfers Naomi en Lynn.
Het zonnetje scheen en goedgemutst, zij een beetje onwennig, beginnen de tijgerinnen vol frisse moed de eerste helft.

Coaches Maarten en Tommy wisselden tussendoor. Elise begon op het goal en Kiara, Carmen, Leonie, Marit, Bodil, Romee, Lotte, Selin, Naomi en Lynn werden op verschillende posities neergezet om te kijken bij wie welke positie het beste past.

Beide teams waren aan elkaar gewaagd en kansen werden er nog niet zoveel gecreëerd. De meiden maakten wel goed gebruik van de breedte van het veld en bleven uitstekend hun positie houden.
Uiteindelijk kon Leonie voor ons team na een prachtige gezamenlijke aanval het allereerste doelpunt van het nieuwe seizoen op het scorebord zetten: 0-1!

Helaas konden we er niet zo lang van genieten, aangezien de tegenstandsters met een onberispelijke aanval de stand weer gelijk maakten. Kort daarop hadden ze weer een goede aanval, de bal ging echter via binnenkant paal er weer uit, zonder over de achterlijn te zijn geweest. Uw schrijfster kan het weten, zij stond praktisch op dezelfde lijn. Jammer genoeg meende de scheidsrechter, die verder wel zeer verdienstelijk floot, dat de bal wel over de achterlijn was geweest: 2-1 dus.

Onze meiden lieten het er niet bij zitten, nog voor rust maakte Selin, na een geweldige slalom tussen diverse tegenstandsters door, de 2-2!
Na rust ging Kiara keepen en Elise voetballen. Nou, die had er wel zin in. Nam de bal mee en schoot ‘m loeihard langs de keepster, 2-3!

Bodil vond het ook wel eens leuk om een doelpunt te maken en maakte er 2-4 van!
Hierna had Elise nog een grote kans na een prachtige steekpass van Lotte, maar de bal ging helaas net langs de goal. Ook Lynn verscheen steeds vaker in het gebied voor de goal en creëerde ook nog wat kansen, helaas heeft ze haar debuut niet kunnen bekronen met een goal. Hopelijk de volgende keer. Naomi, Marit en Carmen stonden meestal achterin en hielden de boel goed dicht.
Romee speelde op meerdere plekken, maar kwam de tweede helft meestal toch wel achterin helpen met de verdediging.

Omdat er nog best wat gewisseld moest worden, gaat het helaas ook wel eens mis. Ook de tegenstandsters hadden een goed team, en hadden een intikgoal en een prachtige goal van afstand bij Kiara in de kruising geschoten, 4-4. Ontzettend spannend dus.
Selin maakte haar tweede goal na een goed opgezette aanval, 4-5! Vlak voor het einde maakte Borculo er echter 5-5 van. Een prachtige wedstrijd dus met maar 1 minpuntje en toch met een punt op zak weer terug naar Zutphen.

We verheugen ons nu al op de volgende wedstrijd: zaterdag 5 september om 8.30 uur thuis tegen de Sprinkhanen MO11-1 uit Didam.