blok-oranje-rood

FC Zutphen MO11 Kampioen

blok-oranje-rood

De meiden van FC Zutphen Onder 11 hebben na een enerverende week beslag weten te leggen op de titel in de 2e klasse. Met nog 1 speelronde is de ploeg van Maarten Jan, Fabienne, Aukje en Arno niet meer in te halen. Vandaag werd afgerekend met de directe concurrent AZSV MO11-1 uit Aalten.

Het zou geen makkelijke ochtend worden in Zutphen, AZSV voor ons geen onbekende tegenstander hadden wij dit seizoen nog niet kunnen verslaan, tot 2 x toe werd een opgebouwde voorsprong op deze behendige ploeg weggegeven en we zijn dus nooit verder gekomen dan een remise. Vandaag was onze MO11 duidelijk de bovenliggende partij en werd het massaal toegestroomde publiek getrakteerd op een leuke wedstrijd. De meiden waren geconcentreerd en rustig genoeg in hun koppies om te laten zien wat ze kunnen. Maar liefst 6 x wisten de meiden met goed uitgespeelde aanvallen het net van het doel van AZSV te laten bollen. Even leek AZSV het heft in handen te nemen door de 4-1 goed binnen te werken maar FC Zutphen liet zich niet uit het veld slaan. De ploeg heeft een enorme mentale weerbaarheid en dat mag wel de sleutel tot het succes genoemd worden.

Vorige week werd de, tot dan toe lijst aanvoerende Zelhelm al verslagen en afgelopen week op woensdagavond moest nog even de thriller in S’Heerenberg tegen MVR goed afgesloten worden.

En wat voor een thriller was dat, met een sportdag in de benen en een rommelige voorbereiding i.v.m. een complex dat stiekem toch niet de plek was waar MVR haar wedstrijden afrond, was het voor de meiden een loodzware avond. Snel op 3-0 komen en daarna tegenhouden, jeetje wat was dat spannend!!. Met een enorme wilskracht werden de meiden van MVR op 3-2 gehouden en konden we ons opmaken voor een heuse kampioenswedstrijd. Waar bij FC Zutphen het positieve gevoel en zelfvertrouwen van afgelopen woensdag bruiste was de spanning bij de tegenstander waarschijnlijk te veel, FC Zutphen straalde en genoot net als iedereen die de meiden van de FC MO11 een warm hart toedragen.

Een imponerende zegereeks van maar liefst 7 wedstrijden op rij en dan nog even 3 wedstrijden in een week spelen en in die week er gewoon staan, complimenten voor dit enorme leuke team wat voor elkaar wil strijden als leeuwinnen. Dit beloofd wat voor de toekomst!

[foogallery id=”15502″]

Vind ik leuk 0