blok-oranje-rood

FC Zutphen MO11-1 – SJO Oeken/Brummen MO11-1 8-0

blok-oranje-rood

De eerste wedstrijd van onze meiden op eigen veld.

Na vorige week een terechte 2-2 te hebben gespeeld, in een leuke wedstrijd, keken me met veel vertrouwen uit naar deel twee van de bekercampagne.

Vanwege de slechte situatie van de velden mochten we onze wedstrijd op het grote trainingsveld spelen. Het veld was goed bespeelbaar en lekker dicht bij de kleedkamer. Ook het weer zat mee en er waren dus geen redenen waarom het geen leuke voetbalochtend zou worden. Ik kan u vertellen dat de meiden zich ook prima vermaakt hebben.

Helaas moet Nina voorlopig even van de kant toekijken i.v.m. een slepende enkelblessure. Erg zuur voor haar, vooral omdat ze vorige week zoveel plezier uitstraalde op het veld. We gaan er vanuit dat ze na haar blessure zo de draad weer oppakt. Heel veel beterschap.

Door deze blessure zaten we met 9 meisjes een beetje aan de krappe kant. Gelukkig voor ons had Bodil, van MO11-2, veel zin om mee te doen. Twee wissels is een mooi aantal voor een coach. Het werd al gauw duidelijk dat ze een welkome aanwinst was. Met haar inzet en loopvermogen maakte ze het haar teamgenoten een stuk makkelijker.

Hoewel het ook met de tegenstander te maken heeft, werd er beter gevoetbald dan vorige week. Er waren zelfs momenten dat de meiden deden wat we ze voor de wedstrijd hadden aangegeven….verdediging aansluiten, na de aanval snel weer terug op je positie, breed maken bij balbezit, aanspeelbaar zijn, enz. Dan wordt een trainershart toch gevuld met trots.

Er werd veel gescoord, maar liefst 8 keer. Hoewel deze coach niet goed genoeg heeft opgelet hoe het scoreverloop was, kan ik wel zeggen dat de volgende meisjes doelpunten hebben gemaakt.

Marit, Terra, Lynn O, Juno 2 keer en Lynn H. zelfs 3 keer.

Het was niet de leukste wedstrijd voor Imke. Ze mocht één keer de bal uittrappen en voor de rest heeft ze weinig te doen gehad.

Al met al een leuke wedstrijd, in ieder geval voor de meiden van FC Zutphen.

Een trainer

Vind ik leuk 0