blok-oranje-rood

FC Zutphen MO11-1 herfstkampioen!

blok-oranje-rood

FC Zutphen MO11-1 werd zaterdag 3 oktober herfstkampioen. Er werd gewonnen van Colmschate en dat resulteerde in een kampioensfeestje na afloop.

[ux_image id=”16292″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Na de eerste 4 competitiewedstrijden gewonnen te hebben, weten de meiden dat bij winst of gelijkspel het kampioenschap behaald kan worden tegen Colmschate, 1 van de directe achtervolgers.  

Onze supporters mogen niet op het complex, maar vinden een plekje in de auto op de parkeerplaats om toch de wedstrijd te kunnen volgen. Versieringen met ballonnen en vlaggen aan het hek geven een extra speciaal gevoel aan deze wedstrijd. Dat is in de beginfase te merken. De meiden hebben toch last van zenuwen; veel lopen met de bal, ineens opkomende duizelingen en een tegenstander die niet van plan is ons zomaar te laten winnen. 

Bij de eerste time out hebben de trainers even de zenuwen uit de hoofden gepraat. Dat is te merken in het vervolg. Goed samenspel en prima acties leiden tot 1-0 en een schot  in de kruising zorgt voor 2-0 met rust. Onze supporters begeleiden elk doelpunt met flink getoeter vanuit hun auto’s op de parkeerplaats.

Na rust een keeperswissel; 2-voudig doelpuntenmaker Elize gaat keepen en Jonna mag weer haar vertrouwde plek centraal achterin innemen. De meiden gaan weer goed door met mooie acties en samenspel. Suus maakt de 3-0 en de wedstrijd is beslist. Myrthe scoort eigenlijk nog de 4-0, maar door gebrek aan een VAR-momentje kan onze goed leidende scheidsrechter Ellamijn niet zien dat de bal achter de doellijn is. Esmée, Mila, Feline, Femm, Selin en Lana spelen de wedstrijd rustig uit. Amber support het team langs de lijn vanwege een blessure, maar komt hopelijk snel weer terug. Ook Marit zorgt voor een stukje ondersteuning van het team. 

Dan is de wedstrijd afgelopen, onder luid getoeter van de bijna niet meer te houden ouders in hun auto’s vieren de meiden met trainers Justin, Arno, Ellamijn en Maarten en leiders Tanja (en Wilfred vanuit de auto) het kampioenschap. Een mooie medaille en een kampioens t-shirt zijn de beloning voor prima voetbal. Fotograaf Hans maakt allemaal mooie plaatjes van de kampioenen. Omdat er geen kantine geopend mag  zijn, steken wij over naar de overkant, waar wij in de serre van het Bakhuus nog een heerlijke kidsbox eten met alle meiden. Daarna gaan alle meiden –weer onder begeleiding van toeterende ouders- naar huis. Een mooie ervaring rijker en op weg naar nieuwe voetbalavonturen!

[ux_gallery ids=”16292,16295,16296,16297,16299,16298,16293,16294″ style=”none” lightbox_image_size=”original” columns=”3″ depth_hover=”2″ image_size=”original” image_hover=”glow”]

Vind ik leuk 0