blok-oranje-rood

FC Zutphen MO11-1 – Eerbeekse Boys MO11-1 Eindstand 2-0

blok-oranje-rood

Eindelijk weer een wedstrijd, het was tenslotte alweer een week geleden dat we onze laatste wedstrijd hadden gespeeld. Voor de echte liefhebber is een week best lang.

Vandaag stond de laatste wedstrijd van de poulefase in de beker op het schema. Met een 2-2 gelijkspel en een 8-0 overwinning op zak was er zelfs nog een goede kans op een vervolg in de bekercompetitie. Zoiets krijg je natuurlijk nooit cadeau en er moest eerst nog gespeeld worden tegen de meiden van Eerbeekse Boys (wat klopt er hier niet?).

We mochten zowaar op het hoofdveld spelen vandaag. De prestaties van de afgelopen wedstrijden, en het voorgaande seizoen natuurlijk, hebben dat logischerwijs bij de club afgedwongen. Zo’n team verdient dan gewoon op het hoofdveld te spelen voor 1000 fans (ik kan er 990 naast zitten).

Niet alle meiden waren daar blij mee … ”het doet pijn als je een sliding maakt.” De eerste sliding moeten we echter nog meemaken. Toch kun je ze niet ongelijk geven.

Het weer was goed, het strijdplan was klaar en de warming-up was warm. Dat laatste zorgde ervoor dat we twee meiden moesten zoeken, de schaduw van de tribune was blijkbaar te verleidelijk.

Na een ‘last-minute’ veldversmalling en Aukje die nog even wat hesjes op moest snorren, waren we er helemaal klaar voor.

Het werd al gauw duidelijk dat het niet zo’n makkelijke ochtend zou worden als de week er voor. Hoewel de Eerbeekse meiden niet echt gevaarlijk werden, hadden we zelf ook wat meer moeite om kansen te creëren. Gelukkig voor ons wist Lynn H. het netje weer eens te vinden en stonden we in de rust met 1-0 voor. Wat smaakte dat bekertje ranja trouwens lekker.

In de tweede helft werden de Eerbeekse meiden iets gevaarlijker, maar gelukkig stond de verdediging weer goed en wist Imke alles tegen te houden wat er toch doorheen kwam.

Na een paar kleine kansjes van onze kant, wist gelegenheidsspits Juno met een voorzet de bal bij Lynn O. te krijgen en die wist de 2-0 te maken. Dit was uiteindelijk ook de uitslag.

Al met al een leuke wedstrijd en een erg nuttige bekercampagne. Helaas heeft WSV uit Apeldoorn een beter doelpuntensaldo en zullen zij verder gaan bekeren. Toch was dit een nuttige voorbereiding voor het komende seizoen … in welke klasse, leeftijdscategorie en regio dat dan ook zal zijn. Hopelijk horen we dit snel.

Een trainer

Vind ik leuk 0