blok-oranje-rood

Een zandbak voor de meiden van de MO15-2

blok-oranje-rood

Waar gaat het heen met de wereld? Als zelfs verslagschrijvende trainers al besmet worden met het coronavirus en dus niet aanwezig kunnen zijn bij wedstrijden. Die fysieke afwezigheid zal niemand gemerkt hebben, maar het wekelijkse verslagje gaat natuurlijk iedereen missen. En nu?

 

[gap]

Wedstrijdverslag wordt weekverslag

Onze wedstrijdverslagen bestaan altijd maar uit een klein stukje verslag van de wedstrijd. De rest bestaat uit alles daar omheen. Nu ik er zo over nadenk kunnen we het verslag beter ‘weekverslag’ noemen.
Voor het wedstrijdgedeelte waren er natuurlijk mensen ingehuurd om onderstaande op de hoogte te houden. Er was zelfs een heuse cameraploeg op de been die met enige regelmaat filmpjes doorstuurde (Bas bedankt). De livestream was helaas geen succes, waarschijnlijk blokkeerde het Lichtenvoordense zand het signaal.

MO15-1 helpt vierdubbel

Het scheelde niet veel of de wedstrijd van vandaag was niet door gegaan. Met 2 afwezige en 4 half fitte meiden zaten we wederom niet ruim in de spelers. Vervolgens een positief ingestelde…nee…geteste trainer, geen grensrechter en een schaarste aan auto’s. Met de huidige brandstofprijzen niet vreemd trouwens.
Het verzoek om de wedstrijd af te lassen lag al bij onze coördinator. Gelukkig voor ons heeft de meidenafdeling een hele goede coördinator en zo kregen we de tip om eens even te informeren bij de MO15-1. Dit hadden we natuurlijk al lang gedaan en er zouden ook nu weer een drietal meiden ons komen versterken. Wat we echter niet wisten is dat de MO15-1 naast spelers ook coaches en grensrechters uitleent. Zo werden we door de MO15-1 vierdubbel uit de brand geholpen (spelers, coach, grensrechter en extra auto).

Spelen in de zandbak

Door het extreme weer van de laatste tijd zijn de velden nergens echt goed. Bij Longa’30 lag het veld er echter goed bij…het kunstgrasveld wel te verstaan. Helaas speelden wij daar niet op en mochten de meiden het in de zandbak proberen. De meiden zijn dan misschien nog niet helemaal volwassen, maar ze zijn toch zeker te oud voor een zandbak. Ach, ze mochten in ieder geval lekker voetballen.

Longa’30 MO15-1 vs Fc Zutphen MO15-2

Als ik de bronnen mag geloven, en die spraken elkaar soms een beetje tegen, waren de teams redelijk gelijkwaardig…en Longa was veel beter. Laten we zeggen dat de waarheid ergens in het midden lag. Longa’30 kreeg in ieder geval meer kansen en dat zorgde er in de eerste helft voor dat we 2-0 achter stonden. Door wat tactische aanpassingen in de rust liep het de tweede helft beter. Uiteindelijk wist Longa nog één keer te scoren.
De temperatuur, het veld, half fitte spelers en een goede tegenstander zorgde er voor dat het een zware wedstrijd was.
Ondanks de nederlaag was iedereen positief en de sfeer was goed en dat is altijd weer een overwinning. Hebben we dus toch gewonnen.

MO15-1 voor al uw problemen

In het hele najaarsseizoen hebben we slechts 2 spelers hoeven lenen. In het voorjaarsseizoen nu al 15 en dan hebben we nog maar 5 wedstrijden gespeeld. Hopelijk wordt iedereen snel weer fit.
Er is zojuist een advertentie geplaatst in het lokale sufferdje. “Fc Zutphen MO15-1 voor al uw spelers, trainers, coaches, grensrechters en vervoer.”
Dankzij Arno en de meiden van de MO15-1 (Tess, Lynn en Lois) konden we vandaag gelukkig toch nog voetballen. Toppers zijn jullie.

Op naar de volgende wedstrijd.

Een trainer

Vind ik leuk 0