Een wedstrijd om snel te vergeten voor de MO19-1

Vandaag mochten we aantreden tegen de meiden van VV Vorden. Een tegenstander waar we al successen tegen geboekt hebben, maar in deze competitie kan er van iedereen gewonnen worden, want als we niet scherp zijn is een misstap zo begaan. Voor ons dus zaak ons eigen spel te spelen.

De 1e helft

We begonnen aan de wedstrijd en er vielen me al meteen een aantal dingen op. Het veld was erg droog en hierdoor hobbelig. Als we een bal inspeelden, dan stuiterde deze wel drie keer omhoog voordat hij bij de volgende speelster was. Voeg daar een ploeg aan toe die erg fysiek speelt en je hebt een rommelige wedstrijd. Er ontstond veel chaos en dit kwam ons spel niet ten goede. Ondanks alle chaos wisten we wel een aantal kansen te creëren, maar de keepster stond in de weg of de bal ging niet tussen de palen. Als je zelf de kansen niet afmaakt, dan is het 9 van de 10 keer zo dat de eerste kans van de tegenstander resulteert in een doelpunt. Vorden kreeg een corner die door ons niet goed werd verwerkt. Na meerdere pogingen om die bal weg te schieten, rolde deze over de lijn via een flipperkast aan benen. 1-0 achter was niet het begin wat ik mij had voorgesteld, maar er was nog niks aan de hand. Zolang we de rust zouden bewaren, dan zou de gelijkmaker zeker gaan vallen. We namen na de tegengoal dan ook het initiatief weer in handen en probeerden ons eigen spel te spelen. Vorden wist dit met fysieke kracht tegen te houden en hier hadden we zichtbaar moeite mee. Na een gevaarlijke uitbraak van Vorden die we ternauwernood wisten te verdedigen, kregen ze weer een corner. Weer was het een chaos bij ons in de 16 meter en na 2 reddingen van Zindzhi wist een aanvaller van Vorden de bal toch tegen de touwen te schieten. 2-0 achter, maar nog steeds niks aan de hand. Er was nog genoeg tijd om het om te draaien. Vlak voor rust was daar de aansluitingstreffer: Een steekbal van Nieke kwam terecht achter de verdediging. Michelle was haar directe tegenstander te slim af en speelde daarna de uitgekomen keepster uit en schoot de bal beheerst in de goal, 2-1 en dit was tevens de ruststand.

In de kleedkamer aangekomen was er nog geen vuiltje aan de lucht. Door de aansluitingstreffer was er nog van alles mogelijk. Het enige waar we voor moesten waken was dat we uit de duels moesten blijven. Dit betekende meer beweging, maar ook een kleine aanpassing in de opstelling. Waar we 4-3-3 voetbalden, was het nu voor de aanvallers de taak om de organisatie iets anders neer te zetten. Nieke zou iets verder inzakken en onze buitenspeelsters Kijara en Michelle zouden wat dichter bij elkaar gaan voetballen. Hierdoor hoopte ik dat Nieke iets meer in balbezit zou komen en FC Zutphen het spel iets meer in handen zou gaan nemen. Dit resulteerde in 4-3-1-2, maar in verdedigend opzicht bleven we 4-3-3 spelen.

De 2e helft

Aan het begin van de 2e helft bleef het spelbeeld hetzelfde. We kwamen nog steeds in de duels en voetballend was het zwaar. Na ongeveer 10 minuten wisten we het enigszins om te draaien en begon het plan wat we hadden besproken zijn vruchten af te werpen. We creëerden een aantal kansen, maar Vorden wist het nog dicht te lopen. Het begon steeds meer onze kant op te vallen en we leken er steeds beter in te komen. Tot ongeveer de 60e minuut. Een speelster van Vorden schoot vanaf 30 meter op de goal. Zindzhi moest lossen en de bal rolde langzaam richting de doellijn. Ze wist de bal voor de doellijn weg te boksen, maar de scheidsrechter zag vanaf de middenlijn dat de bal over de lijn was. hij kende de goal toe tot ieders verbazing. Een bepalend moment in de wedstrijd, want we waren op dat moment beter. Door dit beslissende moment zag je dat de meiden de kopjes enigszins lieten hangen, maar we bleven dapper doorstrijden. De minuten verstreken en de kracht om door te zetten vloeide langzaam weg. Vorden wist nog een goal te scoren door een fout van onze kant in de opbouw. Hierdoor stapten we met een 4-1 nederlaag van het veld.

Dit was een wedstrijd om snel te vergeten. Door verschillende factoren wisten we deze wedstrijd niet te winnen. Er stond een tegenstander tegenover ons die we niet herkenden van de vorige ontmoetingen. Deze ploeg was fysiek en mentaal een stuk sterker dan de vorige keer. Een scheidsrechter die een verrassende beslissing neemt op een cruciaal moment, maar uiteindelijk zullen we naar onszelf moeten kijken. We waren vandaag niet goed genoeg. We speelden ons eigen spel niet en we hielden ons teveel bezig met randzaken. Snel vergeten en op naar volgende week. Dit wordt net zoals deze week een zware wedstrijd tegen Oeken. Deze wedstrijd zal om 12:00 uur thuis gespeeld worden. Zij zijn nog ongeslagen, maar hebben pas 2 wedstrijden gespeeld. Dit belooft een mooie wedstrijd te worden en graag zie ik dan ook iedereen langs de lijn staan om ons aan te moedigen.

Als laatste wil ik de leenspeelsters graag bedanken. Floortje heeft ondanks de tegenstander een dijk van een wedstrijd gespeeld. Je liet je niet kennen en ging voorop in de strijd. Fantastisch om te zien dat je ondanks het leeftijdsverschil je toch staande hebt weten te houden. Daarnaast heeft Elza niet gespeeld, maar heeft ze ons zeker uit de brand geholpen door te gaan vlaggen. Ik had je graag laten spelen, maar daar was de wedstrijd niet naar. Wanneer het juiste moment daar is, dan zul je ook zeker je minuten gaan maken bij ons!!
De trainer

Opstelling FC Zutphen: Zindzhi; Floortje, Suze, Ellamijn en Aniek; Sharon ©, Pomme en Levy; Michelle, Nieke en Kijara.

Wissels: Eva en Elza