Een doelpuntenfestijn voor de MO19-1

Vandaag stond de wedstrijd tegen Gorssel op het programma. We hadden voor de winterstop ook al tegen ze gevoetbald. Tijdens deze wedstrijd had ik twee punten van kritiek: We creëerden veel kansen, maar maakten deze niet af en we hielden de nul niet. Voordat we begonnen aan de wedstrijd, kwam de trainer van Gorssel naar ons toe met de vraag of we met 10 man konden beginnen. Er was namelijk een speelster van hun die pas om 12:30 uur kon aansluiten waardoor ze er maar 10 hadden. Ik ging hiermee akkoord met de voorwaarde dat we na een half uur gewoon 11 tegen 11 konden gaan spelen.

De 1e helft

Wij brachten de bal in beweging en we trokken de lijn van de vorige wedstrijd door. We waren in beweging waardoor we de bal rustig rond konden laten gaan. Net zoals in de vorige wedstrijd wisten we veel te creëren, maar we verzilverden de kansen nog niet. We schoten de bal over, naast of we schoten hem tegen een verdedigster aan. Gorssel wist het goed tegen te houden en heel af en toe wisten via een diepe bal toch in de buurt te komen van Zindzhi. Na 10 minuten spelen wisten we op voorsprong te komen. Levy werd diep gestuurd en wist de bal in de korte hoek te plaatsen. De 0-1 lag erin en nu was het zaak om de voorsprong uit te breiden en zelf niks meer weg te geven. Er volgden een aantal kansen voor ons, maar we wisten het net niet te vinden. Een aantal van die kansen had er zeker in gemogen! In de 33e minuut viel uiteindelijk de 0-2. Na een prima opbouw vanaf de linkerkant wisten we de bal te verplaatsen naar de rechterkant waar veel ruimte lag. Sharon kwam in balbezit en via de combinatie met Maran schoot ze uiteindelijk raak. We bleven gedisciplineerd spelen en in de 40e minuut schoot Maran raak. Met een 0-3 voorsprong zochten we de kleedkamer op.

In de kleedkamer aangekomen had ik niet heel veel te vertellen. Het enige wat beter moest is het maken van goals. Ondanks een 0-3 voorsprong. We hebben denk ik wel 12 100% kansen gehad waarvan we er 3 hebben ingeschoten. Het was nu zaak om het achterin dicht te houden en de kansen nu wel te benutten.

De 2e helft

We kwamen uit de kleedkamer en na 2 minuten spelen wist Pomme de 0-4 al binnen te schieten. Een sterk begin. We gingen door met aanvallen en 3 minuten na de goal van Pomme belandde een mislukte voorzet van Maran achter de keepster. 0-5! Nu was het verzet van Gorssel gebroken. Ze kwamen niet meer over de middenlijn en waren alleen maar bezig met het tegenhouden van onze aanvallen. Het duurde ook niet lang of de 0-6 werd binnen geschoten door Nieke. Na een handige beweging in het strafschopgebied kwam ze 1 op 1 met de keepster een schoof hem beheerst binnen. De frustratie nam toe bij de tegenstander en wisten niet meer waar ze het zoeken moesten. Door een doelpunt van Levy en 2 doelpunten van Maran stapten we met een 0-9 eindstand van het veld.

Dit was een wedstrijd waarbij we mooi aan ons doelsaldo konden werken. Met 9 treffers is dit ook zeker gelukt. Anderzijds hadden we er nog wel meer moeten maken. Een aantal 100% kansen hebben we niet weten te benutten! Tegen sterkere tegenstanders zullen deze kansen er zeker in moeten, maar tegen Gorssel was het vertoonde spel voldoende.
Als laatste wil ik Maran weer bedanken voor het meedoen. Door het meespelen van haar konden we met 11 speelsters aantreden! De volgende wedstrijd zal gespeeld worden op zaterdag 19 maart uit tegen Vorden. Voor nu dus 2 zaterdagen zonder voetbal, maar we trekken de stijgende lijn door!

De trainer

Opstelling FC Zutphen: Zindzhi; Aniek, Suze, Arwen en Ellamijn; Sharon, Pomme en Levy; Maran, Nieke en Kijara