Een doelgericht MO15-2

In een competitie met veel goede en gelijkwaardige tegenstanders, is het soms wel lekker als er eens een makkelijkere wedstrijd tussen zit. Onze competitie van 11 teams bevat 9 teams die zomaar van elkaar zouden kunnen winnen. De andere 2 teams verliezen alles dik en kunnen alleen elkaar een beetje tegenstand bieden. Vorige week zouden we tegen één van die teams spelen, maar die wedstrijd werd afgelast, en deze week speelden we tegen de ander. Onderschatting lag op de loer.

[gap]

Spin

Om 08:45 verzamelen waren de meesten niet meer gewend, maar toch was iedereen op tijd. Op zich al een applausje waard.
Eén van de auto’s had onderweg nog een spinnenprobleem. Stelt u zich een auto vol schreeuwende meiden voor en een moeder die in dat geschreeuw de auto in Winterswijk probeert te krijgen. Gelukkig loste Lotte uiteindelijk dat probleem op. Het schijnt dat de spin het niet heeft kunnen navertellen.

Fc Winterswijk

Fc Winterwijk heeft een mooi complex en na de, inmiddels bekende, coronacheck mochten we plaatsnemen in kleedkamer 11. Wat de club wel goed doet bij aankomst, is dat ze een plattegrond uitdelen aan een begeleider van de bezoekende club met daarop aangegeven welke kleedkamer je hebt en hoe je naar het veld moet lopen. Het was trouwens nog een beste tippel naar veld 2, maar beweging hield ons warm deze koude ochtend.

Keeper nodig?

We moesten het deze wedstrijd doen zonder Imke. Ze was de hele week ziek geweest (geen corona) en was niet op tijd hersteld voor de wedstrijd. Ze werd gemist, niet zozeer om haar keepersvaardigheden vandaag, maar wel om haar persoonlijkheid. Twee meiden hadden aangeboden om een helftje te keepen en dat is natuurlijk top. Uiteindelijk heeft van die twee alleen Sophie een helft gekeept. De tweede helft ging de chronisch geblesseerde Nina op goal staan en liet zo zien dat niet alleen haar zus kan keepen. Ze hield knap de nul en het enige spannende dat ze in die helft meemaakte was het poseren voor een foto. Ze had welgeteld geen één bal gehad, maar heeft op deze manier wel haar meeste speelminuten in één wedstrijd ooit gemaakt.
Sophie liet tijdens het inschieten zien aardig te kunnen keepen. Het was ergens wel jammer dat ze de eerste helft niet in actie hoefde te komen.

Fc Winterswijk MO15-2 vs Fc Zutphen MO15-2

De scheidsrechter vertelde nog dat hij had gevoetbald bij Wilhelmina SSS (voorloper van Fc Zutphen). Kijk, de scheidsrechter hadden we al mee.

Over de wedstrijd zelf zal ik kort zijn. Er werd veel gescoord en er zaten een paar mooie tussen. Hierbij alle doelpuntenmakers. Danisha 4x, Sophie 2x, Bodil 2x, Charlotte 2x, Lotte 1x, Lynn 1x, Mila 1x en Nienke 1x. Voor Nienke was dit haar eerste doelpunt en dat is altijd een beetje bijzonder.
Je merkte dat iedereen wel graag nog een goaltje wilde maken en dat kwam het voetbal niet altijd ten goede. Op een gegeven ogenblik stonden alleen onze 3 verdedigers en de keeper nog waar ze hoorden te staan. De rest stond zo’n beetje rondom de 16 meter van de tegenstander.

Alle respect voor de jonge meiden, sommige nog 11 jaar, van Winterswijk. Het was een zwaar seizoen voor ze, maar toch bleven ze allemaal positief.

F1

Een kleine afdwaling van het onderwerp. Het verslagje schrijven duurt vandaag iets langer. Liefhebber Mila heeft mij vandaag op de zondag training overtuigd. Ik heb vandaag voor het eerst in mijn leven Formule 1 gekeken en ik begrijp nu waarom ze altijd zo enthousiast is. Ik denk wel dat het een paar jaar van mijn leven heeft gekost, maar Mila bedankt.

Tot volgende week

Na de wedstrijd, die dus in 0-14 eindigde, zochten de trainers en de twee meegereisde trouwe chauffeurs/supporters snel de warmte op terwijl de meiden waarschijnlijk een kleine afterparty hielden in de kleedkamer.

Volgende week spelen we onze laatste wedstrijd van dit seizoen. Na de winterstop zullen we dus een nieuwe competitie gaan spelen. De tegenstander van volgende week is van een iets ander niveau dan die van vandaag. Laten we er een mooie laatste wedstrijd van maken. Tot volgende week.